Latest News

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Σωτήρης Κοντιζάς: Τι δουλειά έκανε πριν γίνει σεφ

Σήμερα και εν μέσω τηλεοπτικής σεζόν, το Master Chef «σκίζει» σε τηλεθέαση και μαζί με αυτό γνωρίζουν τεράστια επιτυχία και οι πρωταγωνιστές του....

Ανάμεσά τους και ο Σωτήρης Κοντιζάς ο οποίος ως γνωστόν είναι «μισός» Έλληνας και «μισός» Ιάπωνας από τη μεριά της μητέρας του. Ο Κοντιζάς  που γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε πολλά χρόνια στο Τόκυο κατά την παιδική του ηλικία, όταν βρέθηκε ξανά στην Ελλάδα, αποφάσισε να σπουδάσει, παίρνοντας τελικά το πτυχίο του από το Τμήμα Οικονομικών στο Πάντειο.
Κοινώς, καμία σχέση με τη μαγειρική και τις κουζίνες. Μάλιστα, η πρώτη του δουλειά στο ξεκίνημα της καριέρας του, τον ήθελε να ντύνεται καθημερινά με κουστούμι και γραβάτα και να έχει αυστηρό οκτάωρο. Ναι, καλά καταλάβατε! Ο Κοντιζάς, σύμφωνα με το taste, δούλευε σε τράπεζα πριν αποφασίσει να γίνει μάστερ στον χώρο της γαστρονομίας. Τα άλλα λίγο ως πολύ γνωστά.
Ο Σωτήρης Κοντιζάς, με τόσες επιρροές από τη δεύτερη πατρίδα του, την Ιαπωνία, ήταν αδύνατον να μην ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη κουζίνα που ομολογουμένως έχει εξελίξει τόσο που θεωρείται μετρ του είδους.