Latest News

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Άλυτο παραμένει το κυκλοφοριακό στον Πειραιά

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον Πειραιά είναι αναμφίβολα το κυκλοφοριακό που ταλαιπωρεί χρόνια τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες ...
της πόλης.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Βλαχάκος, ο οποίος συνατήθηκε με τον διοικητή της Τροχαίας Πειραιά, Φώτη Νικολάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του διοικητή της Τροχαίας, σε θετικό κλίμα, καθώς ο κ. Νικολάκης ενημέρωσε τον κ. Βλαχάκο για τις ενέργειες της τροχαίας και για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι άνδρες της, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν.


 «Το κυκλοφοριακό αποτελεί σοβαρό πρόβλημα της πόλης. Η έλλειψη προσωπικού δυσχεραίνει το έργο της τροχαίας. Οι μονοδρομήσεις στους κεντρικούς δρόμους δημιούργησαν μεγαλύτερα προβλήματα, αφού διοχέτευσαν την κίνηση στους γύρω δρόμους, χωρίς όμως να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Η κατάσταση των δρόμων σε ώρες αιχμής είναι τραγική. Τα έργα του τραμ και τα εργοτάξια του μετρό, έχουν δυσκολέψει την καθημερινότητα μας, δοκιμάζουν την υπομονή των κατοίκων και των επισκεπτών», τόνισε ο κ. Βλαχάκος και συνέχισε: «η ανάγκη δημιουργίας νέων χώρων στάθμευσης, η επαρκής στελέχωση της τροχαίας Πειραιά, η ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου των αυτοκινήτων, και των υλικοτεχνικών μέσων της τροχαίας, θα βοηθήσουν στη λύση του προβλήματος.»


«Οι προτάσεις μας είναι να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας, ώστε να υπάρξουν κοινές δράσεις και σε επίπεδο σχεδιασμού, αλλά και παρεμβάσεις που θα αντιμετωπίζουν ουσιαστικά τα προβλήματα της καθημερινότητας. Εμείς με στόχευση την ενίσχυση σε προσωπικό και σε μέσα και  της Δημοτικής  μας Αστυνομίας, την εκπαίδευση των δημοτικών αστυνομικών, την δημιουργία χώρων στάθμευσης, ώστε να μην αναγκάζονται οι πολίτες να παρανομούν, με μελέτες και σχέδιο ελεγχόμενης στάθμευσης και παρεμβάσεις ουσίας, θα αλλάξουμε την εικόνα της πόλης.»