Latest News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Μια ωραία ατμόσφαιρα με τους εμπόρους του Πειραιά

Σε μια ωραία ατμόσφαιρα έγινε χθες η συνάντηση μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Πειραιώς και του επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς - πόλη πρότυπο» Νίκου Βλαχάκου...
και των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Μ. Αγρανιώτη και Γ. Βίτσα.


Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΣΠ, ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, έχοντας εντοπίσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς, εξέφρασαν την αγωνία τους και έθεσαν υπόψη του υποψήφιου Δήμαρχου τα θέματα της πόλης, που είναι συνυφασμένα με την ανάπτυξη και λειτουργία της πειραϊκής επιχειρηματικής κοινότητας. Επίσης, τόνισαν την αναγκαιότητα να αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και δράσεις που θα καταστήσουν την πόλη ασφαλή, προσεγγίσιμη και φιλική, θα την αναδείξουν σε διεθνές εμποροναυτιλιακό κέντρο και θα την βγάλουν από την αφάνεια και την ύφεση, ώστε να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός κρουαζιέρας και όχι μόνο, βάσει των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει.
Η συζήτηση συγκεκριμένα επικεντρώθηκε στα θέματα της λειτουργίας της Κυριακάτικης Αγοράς, του παράνομου πλανόδιου εμπορίου και της ανάγκης περιορισμού του, της ενίσχυσης της Δημοτικής Αστυνομίας, της αναβάθμισης των λειτουργιών της πόλης, της αποκατάστασης της εύρυθμης οδικής κυκλοφορίας συνδυαστικά με την δημιουργία χώρων στάθμευσης, της καθαριότητας, της δημιουργίας  Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων, της μείωσης των δημοτικών τελών, της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της πόλης, κ.ά.
Ο κ. Ν. Βλαχάκος απάντησε στους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου, ανέπτυξε τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του και δεσμεύτηκε να υλοποιηθούν άμεσα ζητήματα, όπως ο σημαντικός περιορισμός του παρεμπορίου, η αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού του Δήμου, η ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας και η αναπτυξιακή εκμετάλλευση των ακινήτων του, μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών και την κινητοποίηση κοινωνικών δυνάμεων, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της εικόνας του Πειραιά.

Ο κ. Ν. Μανεσιώτης και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν τόσο τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά κ. Ν. Βλαχάκο, όσο και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους για την επίσκεψή τους και επιβεβαίωσαν την αμέριστη βοήθεια του Συλλόγου στις προσπάθειες της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής Πειραιά, για την ανάδειξη, την δραστηριοποίηση του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής αγοράς.