Latest News

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Πανικός σε Boeing 787 της United Airlines! Αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Νέα Καληδονία

Νέο συμβάν, ευτυχώς όχι όπως τα προηγούμενα με Boeing. Αναγκαστική προσγείωση έκανε ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 787-900 της United Airlines, που...
είχε απογειωθεί με 256 επιβάτες από τη Μελβούρνη με προορισμό το Λος Άντζελες και αναγκάστηκε να στραφεί προς τη Νέα Καληδονία, κάπου 2.700 χλμ βορειοανατολικά, στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό για να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λα Τοντούα της πρωτεύουσας Νουμεά. Υπήρχαν αναφορές για θορύβους και καπνούς που προέρχονταν από το πιλοτήριο.
Οι επιβάτες αποχώρησαν ήρεμα από το αεροπλάνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Les Nouvelles Caledoniennes» της γαλλικής υπερπόντιας κτήσης, έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου στην καμπίνα, ενώ οι επιβάτες διανυκτερεύουν στη Νουμεά καθώς διεξάγονται τεχνικοί έλεγχοι στο αεροσκάφος.
Mετά τις δύο πτώσεις αεροσκαφών της τύπου 737 Max 8 από τις ίδιες αιτίες, όπως προέκυψε, η Boeing βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Η συντριβή στις 10 Μαρτίου αεροσκάφους της Ethiopian Airlines λίγο μετά την απογείωσή του από την Αντίς Αμπέμπα, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 157 επιβαίνοντες οδήγησε στην καθήλωση όλων των αεροπλάνων αυτού του τύπου σε όλο τον κόσμο. Είχε προηγηθεί η αεροπορική τραγωδία της Lion Air στην Ινδονησία τον περασμένο Οκτώβριο, όταν σκοτώθηκαν 189 άνθρωποι που προκάλεσε έντονη ανησυχία για την κατάσταση των Boeing 737 Max 8.