Latest News

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Κλειστό «Πέτρος Καπαγέρωφ»: Από την εγκατάλειψη στη δημοπράτηση!




Προς δημοπράτηση βαίνει το έργο της «Κλειστού Π. Καπαγέρωφ», μετά τη χθεσινή έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής της ...
σχετικής προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του νομικού προσώπου της ΓΓΑ «Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Άγιος Κοσμάς».  

Το «Καπαγέρωφ» το μοναδικό κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης στον Πειραιά, με προδιαγραφές να φιλοξενεί αγώνες, παρέμενε κλειστό και εγκαταλελειμμένο από το 2006, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες ότι «επίκειται» η έναρξη των εργασιών επισκευής του.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά σε συνεργασία με τη ΓΓΑ ολοκλήρωσε όλες τις αναγκαίες μελέτες, έλαβε τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και εξασφάλισε τις απαραίτητες πιστώσεις ύψους 8.500.000 € από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας.
Στο διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων μας μέχρι τη χθεσινή έγκριση χρειάστηκε να ξεπεραστούν πλήθος από προβλήματα και δυσκολίες, τα οποία είχαν συσσωρευτεί εδώ και 15 χρόνια, έχοντας δημιουργήσει την αίσθηση ότι το έργο αυτό δεν θα υλοποιηθεί ποτέ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης εισηγούμενος στο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναφέρθηκε στο προβληματικό ιστορικό του «Καπαγέρωφ» που το είχε καταδικάσει στην εγκατάλειψη, στερώντας την πόλη και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό από κρίσιμες υποδομές. Με την ολοκλήρωση του έργου η περιοχή θα αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό «κλειστό» που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και έχει ανεξίτηλα σημαδέψει την ιστορική μνήμη των φίλων του αθλητισμού.