Latest News

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αιφνιδιάστηκαν αν κι είχαν ενημερωθεί από τον Οκτωβριο ότι η πόλη θα κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος!

Από τον Κύρο Παληκάρη

Μπορεί ο απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλη να εμφανίστηκε στην έκτακτη Συνέντευξη Τύπου ότι ...
έπεσε από τα σύννεφα, υποστηρίζοντας ότι αιφνιδιαστήκαν από την πρόθεση του ΚΑΣ να κηρύξει ως αρχαιολογικό χώρο μεγάλο τμήμα της πόλης. 
Ωστόσο ο ίδιος παραδέχτηκε πως από τον Οκτώβριο του 2018 το Υπουργείο Πολιτισμού με επιστολή του, ενημέρωσε τον Δήμο ότι προτίθεται να κηρύξει ως αρχαιολογική περιοχή τον Πειραιά.
Ο Δήμος με επιστολή του στις 17 Δεκεμβρίου έθεσε τις αντιρρήσεις του, καθώς και 11 ερωτήματα. Δηλαδή, όπως ομολογεί ο Δήμαρχος, χρειάστηκε σχεδόν δύο ολόκληρους μήνες, προκειμ.ενου ν' απαντήσει  στο υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με το μείζον, όπως χαρακτηρίστηκε, θέμα της πόλης.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος διαψεύδει την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού ότι ο  Δήμος  εκλήθη μαζί με τον ΟΛΠ στις 20 Φεβρουαρίου σε συνάντηση.
Προφανώς, ο Δήμαρχος θεώρησε ότι με την επιστολή του λύθηκε το θέμα, καθώς, όπως διατείνεται ο ίδιος, έμαθε τυχαία την Παρασκευή για τη συνεδρίαση του ΚΑΣ!
Μέτα προχώρησε στην έκτακτη συνέντευξη τύπου, η οποία τελικά δεν είχε κανένα νόημα, αφού την ίδια στιγμή η ΟΛΠ ΑΕ είχε υποβάλλει αίτημα αναβολής της συνεδρίασης του ΚΑΣ, το οποίο έγινε αποδεκτό...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ