Latest News

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

"Ρουκέτες" από τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Πειραιά - Σιωπή του ΚΚΕ για τη μετεγγραφή του Ηλία Σαλπέα

Πήρε το όπλο της η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» Πειραιά και εξαπέλυσε επίθεση κατά της δημοτικής αρχής Μώραλη, ενώ αφήνει αιχμές και κατά του υποψήφιου Δημάρχου του...
ΣΥΡΙΖΑ. 

Ωστόσο στην μακροσκελή "πύρινη" ανακοίνωση αποφεύγει να πει έστω μια κουβέντα για την πρόσφατη μετακίνηση δημοτικού συμβούλου της, Ηλία Σαλπέα στο ψηφοδέλτιο  του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής".
Όσοι γνωρίζουν τη νοοτροπία της κομματικής λειτουργίας του κόμματος ίσως να μην  πέφτουν από τα σύννεφα από τημ εκκωφαντική σιωπή εκ του Περισσού, αλλά δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι εν όψει των εκλογών θα περάσουν στα μέλη τους την γραμμή που παραδοσιακά τηρεί το ΚΚΕ σε ανάλογες περιπτώσεις συντρόφων που αποχωρούν από τη στάνη και τους τρώει ο λύκος... 
Πάντως, πρώτος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με 1235 σταυρούς στο συνδυασμό της "Λαικής Συσπείρωσης" να ανακοινώνει ότι θα είναι υποψήφιος με άλλο συνδυασμό και να μην έχει παραιτηθεί ή ανεξαρτοποιηθεί, είναι ένα πολιτικό παράδοξο που μάλλον θα κληθεί να διορθώσει ο ίδιος ο Ηλίας Σαλπέας, κάνοντας αυτό που αρμόζει στην ιστορία της οικογένειά του και τιμώντας την μνημη του πατέρα του... 

Δείτε ακόμα
Το φάουλ του Ηλία Σαλπέα με τα ραβασάκια στο Μώραλη - REPORTAZ NET 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση φωτιά από τη Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής: 
Δημοτική αρχή Μώραλη – στηρίζει τα σχέδια των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, υλοποιώντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ

Η δημοτική αρχή Μώραλη, επιδιώκει και σήμερα να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο, με το γνωστό ψέμα, ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματιών θα σημάνει καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους και το λαό του Πειραιά. Το ίδιο μεγάλο ψέμα «πούλησε» πριν 5 χρόνια και αναδείχθηκε δημοτική αρχή! Τι έκανε όμως στην πραγματικότητα αυτά τα 5 χρόνια:

Χειροκρότησε ένθερμα το σχέδιο (master plan) της Cosco για το λιμάνι. Παρά τις επιμέρους ενστάσεις, συμφώνησε στο βασικό, να μετατραπεί ο Πειραιάς, σε πύλη εισόδου και μεταφοράς εμπορευμάτων και ενέργειας προς στην Ευρώπη. Αυτό όμως σημαίνει ότι οποιοσδήποτε σχεδιασμός για την πόλη του Πειραιά υποτάσσεται στην εξυπηρέτηση αυτών των σχεδίων για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αγνοώντας τις καθημερινές λαϊκές ανάγκες των Πειραιωτών.
Εξασφάλισε τα πολυδιαφημισμένα κονδύλια, όπως της ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση), που παρότι τα παρουσίασε ως επωφελή για όλο το λαό του Πειραιά, κρύβει ότι θα αποτελέσουν το βασικό όχημα εξυπηρέτησης των μεγάλων ομίλων που καταβροχθίζουν τον μικροεπαγγελματία και αυτοαπασχολούμενο, εξοστρακίζοντάς τον από τις περιοχές που «μοστράρονται» για την «δίκαιη ανάπτυξη» του τουρισμού, της κρουαζιέρας, του ναυτιλιακού cluster. Προοπτικά δημιουργείται ένας Πειραιάς με «οικονομικά τείχη» για το τουριστικό και επιχειρηματικό εισόδημα, δείχνοντας τον δρόμο προς τις φτωχογειτονιές για το λαό και τους εργαζόμενους, όπου εκεί δεν προβλέπεται τίποτα για ανάπλαση και «εμβληματικά έργα»! Και αν προβλεφθεί θα έχει όρο να αφήνει επιχειρηματικά κέρδη!
Αγνόησε επιδεικτικά τις απλές καθημερινές ανάγκες του Πειραϊκού λαού! Ιεράρχησε το πως θα χρησιμοποιηθούν τα διάφορα «αναπτυξιακά» κονδύλια προς όφελος του κεφαλαίου, ενώ την ίδια ώρα στα σχολεία πέφτουν οι σοβάδες, παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί βγαίνουν ακατάλληλοι, οι δημοτικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, με αποτέλεσμα να μη βγαίνει η δουλειά, με σοβαρές συνέπειες στην καθημερινότητα μας και στις ανάγκες των παιδιών μας.
Παρουσίασε ως νίκη για το λαό ότι μείωσε τα δημοτικά τέλη! Όμως είπε την μισή αλήθεια! Έκρυψε ότι τα δημοτικά τέλη στον Πειραιά, ακόμα και σήμερα, παραμένουν υψηλά. Δεν είπε κουβέντα για την αναχρηματοδότηση του δανείου που έκανε και συμφώνησαν όλες οι άλλες παρατάξεις, για το χρέος που κουβαλά ο δήμος Πειραιά ύψους 140.000.000 ευρώ, που γεννήθηκε δεκαετίες τώρα από την κεντρική πολιτική της συνεχούς μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και της αύξησης των αρμοδιοτήτων που «πετάει» το κεντρικό κράτος στην Τοπική Διοίκηση. Κρύβει ότι για να εξυπηρετήσει τα τοκοχρεολύσια του δανείου δεσμεύει τα ποσά από τα ανταποδοτικά που πληρώνει ο Πειραιώτης, για την καθαριότητα κ.α., απαλλάσσοντας το κράτος από την υποχρέωση να αποδίδει τους πόρους αυτούς! Δηλαδή δεν επιστρέφει στον Πειραιά, σε υπηρεσίες, υποδομές, εξοπλισμό, ούτε τα χρυσοπληρωμένα από το λαό ανταποδοτικά! Κρύβει ότι ο δήμος στην πραγματικότητα είναι χρεοκοπημένος, ειδικά ως προς τις λαϊκές ανάγκες!
Όχι μόνο ανέχθηκε, αλλά χρησιμοποίησε συνειδητά δυνάμεις που υιοθετούν αντιδραστικές θέσεις και εθνικιστικά συνθήματα!
Η δημοτική αρχή αναμασά ξανά το ιδεολόγημα των ακομμάτιστων, του συνδυασμού των επιχειρηματιών και τεχνοκρατών που ξέρουν την αγορά και αγαπούν τον Πειραιά και γι’ αυτό ότι μπορούν το προσφέρουν. Φυσικά πρόκειται για τα ακομμάτιστα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Όμως και αυτοί που παρουσιάζονται ως φιλεύσπλαχνοι επιχειρηματίες ποιοι είναι; Είναι αυτοί που αρνούνται την υπογραφή ΣΣΕ, που κόβουν μισθούς και δικαιώματα, που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων με ελλιπέστατα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και εξοντωτικά ωράρια, που απολαμβάνουν δεκάδες φοροαπαλλαγές, που επιδιώκουν τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Είναι αυτοί που λυμαίνονται τον πλούτο στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ – Βασικό στήριγμα του κεφαλαίου και στον Πειραιά
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, το «Λιμάνι της Αγωνίας», αγωνιά να διαφοροποιηθεί από την παράταξη Μώραλη στην προσπάθεια του να πάρει λαϊκές ψήφους, διότι το βασικό σχέδιο του είναι ίδιο και απαράλλακτο με αυτό της δημοτικής αρχής Μώραλη!
Διότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, περιφέρεια ΣΥΡΙΖΑ και η δημοτική αρχή Μώραλη, τα 5 τελευταία χρόνια βρίσκονταν σε αγαστή συνεργασία. Όλοι μαζί προχώρησαν την εξειδίκευση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής στον Πειραιά, που είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για περισσότερα κέρδη!
Τώρα ανοίξανε καυγά! Ότι η δημοτική αρχή Μώραλη εξυπηρέτησε συγκεκριμένα συμφέροντα επιχειρηματιών, ενώ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ θα εξυπηρετήσει το σύνολο των επιχειρηματικών συμφερόντων. Η αλήθεια είναι ότι και οι δυο παρατάξεις, όπως συμβάδισαν τα 5 τελευταία χρόνια από θεσμικές θέσεις, έτσι και οι δυο νοιάζονται για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού στον Πειραιά που αφορά τα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι το λαό του. Ο καυγάς αυτός δεν αφορά τον Πειραϊκό λαό!
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ να χρεωθεί τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που ξεθεμελιώνει τα δικαιώματά μας, που διατηρεί τα μνημόνια μέχρι το 2060, που μας μπλέκει βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!