Latest News

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Μαίνεται ο εμφύλιος στον Πειραιά! Το τέλος της φιλίας Μώραλη - Κόκκαλη: Τίνος είναι, ρε παιδιά, Ολυμπιακός;


Από τον Κύρο Παληκάρη
Το τέλος μιας φιλίας φαίνεται να σηματοδοτεί ο "εμφύλιος" στον Πειραιά, με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μώραλη να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία ...
κατηγορεί τον Πέτρο Κόκκαλη και υπεραμύνεται του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η παράταξη «Πειραιάς Νικητής» εξέδωσε μια μακροσκελή - περί τις 1.000 λέξεις μαζί με τα ονόματα όσων υπογράφουν- ανακοίνωση κατά του Πέτρου Κόκκαλη, με τον εμφύλιο πόλεμο να συνεχίζεται, έχοντας επίκεντρο τον...Ολυμπιακό.
Η ανακοίνωση φέρει την υπογραφή του Γιάννη Μώραλη και δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" που έσπευσαν ν' απαντήσουν σε όσα καταλόγισε ο Πέτρος Κόκκαλης σε συνέντευξη του ...
Επιγραμματικά η ανακοίνωση υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής (με εύλογες απορίες από το Reportaz Net) :
  • Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης φέρεται να έκανε μια πολιτική επιλογή. Προφανώς, θεμιτή, αλλά όπως ο κάθε λογικός Έλληνας αντιλαμβάνεται, με την επιλογή του αυτή, είχε ήδη αποφασίσει να μη συμμετάσχει στον «Πειραιά Νικητή». Επιθυμία του ήταν μάλιστα να παραιτηθεί στις 20/04. Ο Δήμαρχος Πειραιά ως επικεφαλής του συνδυασμού και εν συνεχεία το σύνολο του συνδυασμού ζητήσαμε να επισπεύσει την παραίτηση του, ώστε να μην σύρεται ένα θέμα το οποίο είχε ήδη δημοσιοποιηθεί, ήταν αποφασισμένο και δρομολογημένο... (σ.σ.Δηλαδή, το θέμα της αποστασιοποίησης Κόκκαλη ήταν γνωστό εδώ και καιρό, αλλά δεν μίλαγε κανείς;)
  • Η θέση την οποία επανέλαβε ο κ. Πέτρος Κόκκαλης περί μη ύπαρξης συλλογικού οργάνου στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» είναι εσφαλμένη, καθώς όλα τα θέματα συζητούνταν και συζητούνται με το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και τους Προέδρους των 5 Κοινοτήτων. Επίσης, ποτέ μα ποτέ δεν είχε θέσει ο ίδιος παρόμοιο θέμα στην ομάδα της πλειοψηφίας.   (σ.σ. Δηλαδή, να υποθέσει κανείς ότι υπάρχουν και πρακτικά των συνεδριάσεων και εάν ναι τότε γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα ένα απόσπασμα για του λόγου το αληθές;)
  • Η μη συμμετοχή του κ. Μαρινάκη στα Δημοτικά Συμβούλια λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας, εξαιτίας του μεγάλου εύρους των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, υπερκαλύφθηκε τόσο από την συμμετοχή του σε δημοτικές ομάδες και τις συνεργασίες που είχε με στελέχη της δημοτικής αρχής για την επίλυση προβλημάτων, αλλά και από την τεράστια προσφορά του ιδίου και του Ολυμπιακού στην τοπική κοινωνία. Επίσης, η προσφορά αυτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδεθεί με διαπλοκή ή με άλλου είδους συμφέροντα, καθώς ο κύριος Μαρινάκης όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, δεν είχε, ούτε έχει, ούτε επιθυμεί να έχει, οποιαδήποτε σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο. Την ίδια στιγμή άλλοι που είχαν τη δυνατότητα να συνδράμουν την προσπάθεια μας για ένα καλύτερο Πειραιά δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα.(σ.σ.Δηλαδή, ποιους εννοεί και γιατί δεν λένε ονόματα;)
  • Ο Πειραιάς δεν χρηματοδοτήθηκε σε καμία περίπτωση από την κυβέρνηση, εκτός από αυτά που κάθε Δήμος δικαιούται. Εάν ο κ. Πέτρος Κόκκαλης εννοούσε την ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση), η οποία αποτελεί δουλειά αποκλειστικά της Δημοτικής Αρχής, αυτό αφορά σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και σε ευρωπαϊκά χρήματα. Αντίθετα, έργα της κυβέρνησης όπως αυτό του τραμ, του μετρό, αλλά και το Δικαστικό Μέγαρο, είτε καθυστέρησαν και καθυστερούν ακόμα ταλαιπωρώντας μια ολόκληρη πόλη ή δεν ξεκίνησαν ποτέ.(σ.σ.Δηλαδή, τότε ποια είναι τα μεγάλα έργα που διαφημίζουν ότι έγιναν επί δημαρχίας Μώραλη στο Δήμο Πειραιά;)
  • Όσον αφορά την υπόθεση της περιοχής που αποτελεί κομμάτι της χερσαίας λιμενικής ζώνης στην οποία αναφέρθηκε, όταν θα γίνει η Συνέντευξη Τύπου της Δημοτικής Αρχής για το θέμα αυτό, τότε το σύνολο των Πειραιωτών θα μάθει με έγγραφα και όχι με δηλώσεις το τι έχει συμβεί και από πότε υπάρχει επικοινωνία με τους κυβερνητικούς παράγοντες. Επειδή επί 3,5 χρόνια δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη από την πλευρά της Κυβέρνησης, το Νομικό Τμήμα του Δήμου Πειραιά μετά από μακρά προετοιμασία, είναι έτοιμο να διεκδικήσει αυτά που κατά την γνώμη μας δικαιούται η πόλη του Πειραιά. Άλλωστε, το θέμα το γνωρίζει και ο ίδιος ο κ. Πέτρος Κόκκαλης. (Δηλαδή,επιβεβαιώνεται ότι εδώ και 3,5 χρόνια η Δημοτική Αρχή Μώραλη δεν έχει κάνει τίποτα επί της ουσίας για να διεκδικήσει με αγωγές όσα δικαιούνται από τον ΟΛΠ που υπολογίζονται σχεδόν όσο είναι το χρέος του Δήμου Πειραιά;)                                                                                            "Σιωπή των αμνών" για την περιουσία 121 εκατ. ευρώ του Δήμου Πειραιά που χαρίζεται στην COSCO (ΕΓΓΡΑΦΟ) - REPORTAZ NET 
  • Η διαφωνία του κυρίου Πέτρου Κόκκαλη σε σχέση με την ανάληψη από τον Δήμαρχο Πειραιά, της θέσης του Πρόεδρου της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, η οποία έγινε μετά από πρόταση και σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ. και άρα και του κ. Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της Π.Α.Ε. στις 30/11/2018, προφανώς εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς ουδέποτε είχε εκφράσει παρόμοια θέση τόσο στον Δήμαρχο όσο και στη δημοτική μας ομάδα.Ανέφερε τέλος ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εμπλέκεται για πρώτη φορά με την πολιτική. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν και είναι υπεράνω κομμάτων, αλλά όπως το 2004, όταν μερίδα φιλάθλων καταφέρονταν εναντίον του τότε Πρωθυπουργού με το απαράδεκτο σύνθημα «τίνος είναι ρε Νατάσα τα παιδιά», καθώς πίστευε ότι η τότε κυβέρνηση, του στερούσε το πρωτάθλημα ή όταν σε άλλη εποχή ο τότε Πρόεδρος καλούσε τους φιλάθλους να «επαγρυπνούν για να προστατεύσουν την ομάδα» έτσι και σήμερα έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους. Άλλωστε, τα εκατομμύρια των φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είχαν και έχουν τη δική τους κρίση και δεν καθοδηγούνται. (σ.σ. Δηλαδή, τώρα το σύνθημα θα μπορούσε να είναι "Τίνος είναι ρε παιδιά ...ο Ολυμπιακός;)