Latest News

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Δήμαρχος κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του!



Από τον Κύρο Παληκάρη

Αν παρακολουθήσει κανείς τις τελευταίες συνεντεύξεις του απερχόμενου Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, τότε θα νομίζει ότι κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος στο Δήμο Πειραιά, ενώ βρίσκεται στο δημαρχιακό θώκο την ...

τελευταία πενταετία!

Από την μια, διαπιστώνει τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων του τραμ και του Μετρό και επιρρίπτει ευθύνες στην κεντρική διοίκηση, λέγοντας πως  "διέλυσαν  το κέντρο της πόλης και επιβάρυναν σε πολύ μεγάλο βαθμό το κυκλοφοριακό στον Πειραιά. Μάλιστα, τώρα ανακάλυψε ότι ήταν λανθασμένη επιλογή να περάσει το τραμ από το κέντρο του Πειραιά, καθώς και η συγκεκριμένη διαδρομή η οποία έχει επιλεγεί' χωρίς ωστόσο να λέει τι έκανε ή τι δεν έκανε ο ίδιος για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας. 
( Το μόνο που έκανε, ήταν ν' αναπαραράγει συνεχώς τα χρονοδιαγράμματα της Αττικό Μετρό για την ολοκλήρωση των έργων, τα οποία έπεσαν έξω με αποτελέσμα να εκταθεί και ο ίδιος χωρίς λόγο... )

Από την άλλη, εμφανίζει μια εικονική πραγματικότητα διαφημίζοντας πως έχουν ολοκληρωθεί ιστορικές παρεμβάσεις στην πόλη (αξιοποίηση του Πύργου, ανάπλαση Μικρολίμανου και Αγίου Διονυσίου δημιουργία νέων δικαστηρίων στο κτήριο της Ραλλείου), οι οποίες είτε δεν έχουν ξεκινήσει καν τα έργα είτε στην καλύτερη περίπτωση να έχει γίνει μόλις ένα μικρό πρώτο βήμα με την έγκριση κάποιας μελέτης στα πέντε χρόνια της δημαρχιακής του θητείας. 
Έτσι τώρα κατεβαίνει ξανά υποψήφιος, ζητώντας μια νέα ευκαιρία από τους δημότες , υποσχόμενος ότι θα κάνει όσα δεν πρόλαβε να κάνει τα προηγούμενα πέντε χρόνια στο Δήμο Πειραιά!


Υπεθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μώραλης ασκούσε αντιπολιτευτική κριτική στον προκάτοχό του Βασίλη Μιχαλολιάκο (η θητεία του ήταν 3,5 χρόνια) υποστηρίζοντας ότι προεκλογικά μιλούσε για έργα 100 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν ξεκινήσει 8 με 10 μήνες πριν τις εκλογές, αλλά είχαν προχωρήσει ελάχιστα, όπως το παραλιακό μέτωπο ή την πλατεία Πηγάδα. 
Ολοκληρώνοντας τη μεγαλύτερη δημαρχιακή θητεία των πέντε χρόνων ο ίδιος δεν έχει καν ξεκινήσει κάποια μεγάλα έργα, τα οποία αν κάποιος έπαιρνε στα σοβαρά τις εξαγγελίες Μώραλη θα νόμιζε ότι έχουν τελειώσει...στα λόγια!

@ Τελικά μήπως ο απερχόμενος Δήμαρχος κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του;