Latest News

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Άρωμα γυναίκας από το Νίκο Βλαχάκο στο «BELUGA» - Εκδήλωση γένους θηλυκού του «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μια ξεχωριστή εκδήλωση, με άρωμα γυναίκας, διοργάνωσε χθες, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Βλαχάκος, για να τιμήσει τις υποψήφιες γυναίκες και τις φίλες του Συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο»...

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας, στο κατάστημα «BELUGA» στον Πειραιά, παρευρέθηκαν εκατοντάδες Πειραιώτισσες, οι οποίες συνομίλησαν με τον κ. Βλαχάκο και με τις υποψήφιες γυναίκες του συνδυασμού, αντάλλαξαν απόψεις για πολλά θέματα του δήμου, είτε για δομές που αφορούν στην εργαζόμενη είτε για την εικόνα της πόλης.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Βλαχάκος, στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού μίλησε  για την ιστορική ημέρα (8 Μαρτίου) και τον συμβολισμό της, έκανε αναφορά στις οικονομικές ανισότητες, στην ανεργία,  αλλά και στις δυσκολίες της εξισορρόπησης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής της γυναίκας.
«Καταδικάζουμε τη σωματική και την ενδοοικογενειακή βία και στηρίζουμε απόλυτα το δικαίωμα στην απόκτηση εργασίας κάθε γυναίκας», σημείωσε με έμφαση. «Στόχος μας είναι η καλυτέρευση της καθημερινότητας της δικής σας και των παιδιών σας στην πόλη μας.» 
«Να θυμάστε, η ομορφιά, η χαρά, η επιτυχία, η ευτυχία, η καλοσύνη, η αγάπη, η κατανόηση, η δημιουργία, η αγκαλιά, η υγεία, είναι όλες γένους θηλυκού. Όλα αυτά μαζί είστε εσείς, γι αυτό να φροντίζετε, να αγαπάτε τον εαυτό σας, ώστε να είστε πάντα γερές και δυνατές. Με σεβασμό στη μητέρα, στην κόρη, στη σύζυγο, στην εργαζόμενη, σάς λέμε ότι είστε μοναδικές και πολύτιμες. Ως γιατρός, σάς συνιστώ να έχετε στο μυαλό σας πάντα την πρόληψη», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Βλαχάκος.
Στην εκδήλωση μίλησε η γυναικολόγος κα Εύα Μαραγκουδάκη, η οποία, αφού τόνισε ότι η γυναίκα είναι η αγωνίστρια της καθημερινότητας εντός και εκτός σπιτιού, αναφέρθηκε στην πρόληψη που πρέπει να είναι το επίκεντρο της υγείας και η προτεραιότητα των γυναικών.
Η κα Μαραγκουδάκη εστίασε στα απαραίτητα βήματα πρόληψης, σε όλες τις ηλικίες, τα οποία πρέπει να κάνει μια γυναίκα  για να προστατέψει την υγεία της και επεσήμανε  ότι η πρόληψη πρέπει να ξεκινά από την εφηβεία με το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.  Προέτρεψε μάλιστα τις μητέρες να αποτελεί προτεραιότητα για τα κορίτσια τους.
Κλείνοντας την ομιλία της, αναφερόμενη στον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά και γιατρό, τόνισε: «Νίκο Βλαχάκο σε αγαπάμε, σε στηρίζουμε και ελπίζουμε να δεις από κοντά και να λύσεις πολλά από τα προβλήματα της καθημερινότητας της μάνας και της εργαζόμενης γυναίκας στην πόλη μας. Καλή επιτυχία!»