Latest News

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Κτηνωδία Τρίπολη: Σκότωσαν 10 σκυλιά με φόλες – Ανάμεσα τους και η «μασκότ» του Αστέρα (ΦΩΤΟ)

Ασυνείδητοι τοποθέτησαν φόλες σε διάφορα σημεία της Τρίπολης με αποτέλεσμα να πεθάνουν τουλάχιστον 10 αδέσποτα, ανάμεσα τους και η «μασκότ» του Αστέρα Τρίπολης, ο Ρεξ...

Ο θάνατος του Ρεξ προκάλεσε την αντίδραση των φιλάθλων του Αστέρα, σε ανακοίνωση τους σημειώνουν: «Χτες χάσαμε τον δικό μας τίγρη, αυτόν που όταν πανηγυρίζαμε εμείς, πανηγύριζε γαβγίζοντας μαζί μας, αυτόν που καλωσόριζε κάθε συνδεσμίτη κουνώντας την ουρά του, αυτόν που ήξερε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το σπίτι μας».
Προσθέτουν ακόμα: «Σήμερα ήταν ο σκύλος μας, αύριο θα είναι το παιδί σας. Η φόλα δε διαλέγει σκύλο ή άνθρωπο. […] Καλό παράδεισο Ρεξ, θυσιάστηκες εσύ για τους φίλους σου στη γειτονιά. Μην ανησυχείς η ομάδα θα ανέβει και θα γαβγίσεις σύντομα στο επόμενό μας γκολ από εκεί πάνω!».
Η Δημοτική αρχή θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να εντοπιστούν από τις αρχές.
«Τις τελευταίες ημέρες δυστυχώς ασυνείδητοι “συμπολίτες” σκότωσαν ή προσπάθησαν να σκοτώσουν αδέσποτα ζώα τοποθετώντας φόλες. Υπενθυμίζουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από το Νόμο 4039/­2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησης τους (δηλητηριάσεις κ.λ.π.), τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο», τονίζει σε ανακοίνωσή του και ο δήμος Τρίπολης.
Σύμφωνα με τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης, που άσκησε κριτική στον δήμο για τους χειρισμούς του, οι φόλες έχουν συλλεχθεί και θα μεταφερθούν σε εργαστήριο προκειμένου να εξακριβωθεί το δηλητήριο.
Οι φιλόζωοι της περιοχής έχουν προγραμματίσει ευρεία συνάντηση τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να συζητήσουν για την προστασία των ζώων της περιοχής.