Latest News

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Η παρακμή της πλατείας Κοραή στον Πειραιά - "Ξηλώνουν" τις πέργκολες των καταστημάτων (FOTO REPORTAZ NET)



Από τον Κύρο Παληκάρη

"Βομβαρδισμένο" τοπίο θυμίζει η πλατεία Κοραή, μπροστά από το Δημαρχείο Πειραιά. ΔΕΙΤΕ ΤΟ FOTO REPORTAZ NET


Μιά μετά την άλλη γκρεμίζονται οι πέργκολες από τα μαγαζιά, αφήνοντας πίσω τους συντρίμια στην Πλατεία Κοραή.
Ωστόσο η κατεδάφιση δεν εντάσσεται σε επιχείρηση - σκούπα της Δημοτικής Αρχής Πειραιά.
Απλά οι επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να ξηλώνουν τις πέργκολες από τα μαγαζιά τους, προκειμένου να γλύτωσουν τα υπέρογκα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί εδώ και χρόνια από το Δήμο Πειραιά.
Κάποιοι καταστηματάρχες είχαν ενταχθεί σε νόμο και είχαν λάβει δύο χρόνια παράταση, αλλά η προσθεσμία έληξε και αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τις αυθαίρετες κατασκευές που καταλάμβαναν μέρος της πλατείας.
Η κατεδάφιση ήταν μονόδρομος για τους επιχειρηματίες, καθώς θα πληρώσουν μόνο ένα παράβολο περί τα 500 ευρώ και θα διαγράψουν τα πρόστιμα μαζί με τις προαυξήσεις που ανέρχονται ακόμα και στις 350.000 και 450.0000 ευρώ.
Μόλις δύο καταστήματα διατηρούν ακόμη τις πέργκολες στην πλατεία Κοραή στην πλευρά που αποτελεί συνέχεια του πεζόδρομου της Καραϊσκου, αλλά θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου να ξηλωθούν κι αυτές, ενώ ανάλογη τύχη αναμένεται ότι θα έχουν και οι υπόλοιπες αυθαίρετες κατασκευές των καταστημάτων μπροστά από το Δημαρχείο Πειραιά.
Τα τραπεζοκαθίσματα σχεδιάζεται να στηθούν μπροστά από τα μαγαζιά  στο πλαίσιο της μελλοντικής ανάπλασης με την ολοκλήρωση του σταθμού του Μετρό της Πλατείας Κοραή.

@ Γκρέμιστα, γκρέμιστα όλα πια...