Latest News

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Ομαδική απόδραση από το Αλλοδαπών στην Π. Ράλλη - Άφαντοι πέντε κρατούμενοι, συνελήφθη ένας,

Από τη Νίκη Μάνη

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κρατουμένων που απέδρσαν από την Διεύθυνση Mεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη...
τα ξημερώματα.


Η ομαδική απόδραση σημειώθηκε περίπου 20 λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, επί της οδού Πέτρου Ράλλη.
Έξι αλλοδαποί κρατούμενοι και συγκεκριμένα τρεις Αλγερινοί, ένας Σύρος και ένας Μαροκινός, που κρατούνταν με αποφάσεις διοικητικής απέλασης, κατάφεραν να στραβώσουν κάγκελο στο κελί τους και να καταρριχηθούν με αυτοσχέδιο σχοινί από σεντόνια και κουβέρτες, από παράθυρο του 2ου ορόφου, που βρίσκονται τα κρατητήρια, στο προαύλιο και από εκεί να τραπούν σε φυγή.
Σύντομα σήμανε συναγερμός στις εγκαταστάσεις και ξεκίνησε καταδίωξη από αστυνομικούς του Αλλοδαπών, οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν, να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον έναν από τους Αλγερινούς, ενώ για τους υπόλοιπους οι αναζητήσεις συνεχίζονται.
Μάλιστα, κατά την προσπάθεια του Αξιωματικού Υπηρεσίας που καταδίωξε τον δραπέτη και προσπάθησε να του περάσει τις χειροπέδες, εκείνος αντιστάθηκε σθεναρά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι ο αξιωματικός και να χρειαστεί να διακομιστεί σε Νοσοκομείο για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.
Παράλληλα, διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απόδραση και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.