Latest News

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Πάμε Στοίχημα: Που θα γίνει το πρώτο ατύχημα με το Τραμ στον Πειραιά

 Από τη Νίκη Μάνη
Μετά από καθυστερήσεις και αναβολές με την ολοκλήρωση των έργων του τραμ στον Πειραιά προγραμματίζονται ν' αρχίζουν από σήμερα -εκτός απροόπτου- τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια, χωρίς επιβάτες...
στους συρμούς.
Ήδη έχουν ξεκινήσει να πέφτουν τα πρώτα στοιχήματα για το που θα γίνει το πρώτο ατύχημα με το Τραμ στον Πειραιά, με τα πονταρίσματα να δίνουν τις μικρότερες αποδόσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως είναι οι Βασιλέως Γεωργίου, Εθνικής Αντιστάσεως,  Γρηγορίου Λαμπράκη, αλλά και την Ομηρίδου Σκυλίτση.
Πάντως, κατά μήκος της διαδρομής στο κέντρο του Πειραιά έχουν τοποθετηθεί ανακοινώσεις που ζητούν από τους οδηγούς να μην παρκάρουν κατά μήκος των γραμμών. Εφόσον όλα πάνε καλά, η παράδοση του έργου προς την ΣΤΑΣΥ θα είναι δυνατή το Πάσχα του 2019.
Τα έργα βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης από τον ανάδοχο του έργου και την Αττικό Μετρό, ωστόσο, για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια θα πρέπει να διευθετηθούν και άλλα ζητήματα, μεταξύ αυτών του προσωπικού της εταιρείας και της αναδιάταξης των δρομολογίων.
Υπενθυμίζεται ότι υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία του έργου έγινε στις 14 Ιανουαρίου 2013. Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση του έργου θα γινόταν σε 25 μήνες, δηλαδή ως τον Φεβρουάριο του 2015. Τελικά το έργο έγινε παράδειγμα προς αποφυγή αφού ήδη πλησιάζει τους 70 μήνες ύστερα από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις λόγω των πολλών φορέων που εμπλέκονταν στο έργο (αρχαιολογία, δίκτυα νερού και αποχέτευσης, ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας, τρόλεϊ κλπ), αρχαιολογικών ευρημάτων και της οικονομικής κρίσης.
@ Πάμε στοίχημα για το πρώτο ατύχημα με το Τραμ στον Πειραιά;