Latest News

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Στα δικαστήρια η Μαίρη Συνατσάκη: Ο φανατικός φαν που έγινε εφιάλτης και την ακολουθούσε παντού

Στα 50 μέτρα απαγορεύεται να πλησιάζει τη Μαίρη Συνατσάκη ο επίµονος θαυµαστής της, που...
φέρεται να της έχει δηµιουργήσει αρκετά προβλήµατα στην καθηµερινότητά της.
Η παρουσιάστρια προσέφυγε στη ∆ικαιοσύνη για δεύτερη φορά, µετά την έκδοση προσωρινής διαταγής, με τον δικηγόρο της να κάνει λόγο για «ζώσα απειλή», τονίζοντας ότι ο λόγος που Μαίρη Συνατσάκη ακολούθησε τον νοµικό δρόµο είναι επειδή πλέον φοβάται και όχι για να προστατέψει την εικόνα της από τα όσα γράφει και κάνει σε βάρος της ο άνθρωπος που την «καταδιώκει».
«Παρά τη συζήτηση και έκδοση προσωρινής διαταγής, µε την οποία απαγορεύθηκε οποιαδήποτε επικοινωνία και όχληση από τον αντίδικο σε βάρος της πελάτισσάς µου, εκείνος δεν το σεβάστηκε. Ο καθ' ου έχει σοβαρή ψυχιατρική πάθηση και παρά την έκδοση της διαταγής όχλησε εκ νέου διαδικτυακά τη Μαίρη Συνατσάκη. Χρησιµοποίησε διαφορετικό διαδικτυακό προφίλ και της έστειλε µήνυµα, ζητώντας της να ακυρώσει τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει σε βάρος της» ανέφερε κατά την έναρξη της συζήτησης η δικηγόρος της παρουσιάστριας.
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έκπληξη του συνηγόρου του θαυµαστή της Μαίρης Συνατσάκη, ο οποίος δεν ήταν σε γνώση του συγκεκριµένου περιστατικού και ζήτησε να δει το µήνυµα. Στη συνέχεια προέβαλε τις αντιρρήσεις του σχετικά µε τα οριζόµενα µέτρα της προσωρινής διαταγής, τονίζοντας ότι σε γενικές γραµµές συναινεί στα υπόλοιπα.
«Στην προσωρινή διαταγή συναινέσαµε να µη στέλνει ο πελάτης µου µηνύµατα στους λογαριασµούς της κυρίας Συνατσάκη και να µην την ενοχλεί µε άλλους τρόπους, όµως η απαγόρευση να µην την πλησιάζει στα 200 µέτρα είναι υπερβολική. Θα πρέπει να ορισθεί κάτι πιο συγκεκριµένο» ανέφερε ο συνήγορος του φερόµενου ως... stalker της δηµοφιλούς παρουσιάστριας.
Εκεί προκλήθηκε η απορία του προέδρου του δικαστηρίου, ο οποίος αναφώνησε: «∆ηλαδή έχετε πρόβληµα µε τα µέτρα; Θέλετε λιγότερα; Για να καταλάβω!». Ο δικηγόρος στη συνέχεια εξήγησε ότι αυτό που ζητά ο πελάτης του είναι η συγκεκριµενοποίηση των ορίων που τέθηκαν, επισηµαίνοντας ότι θα µπορούσαν να βρεθούν κατά τύχη στον ίδιο δηµόσιο χώρο.
«Θέλετε να τα µειώσουµε στα 50 µέτρα; Το δέχονται και οι δύο πλευρές αυτό;» ρώτησε ο πρόεδρος, µε την πλευρά της παρουσιάστριας να µη φέρνει αντίρρηση, αρκεί να πάψουν οι οχλήσεις. «Το σηµαντικό για εµάς είναι να σταµατήσει να αλλάζει προφίλ και να µη συνεχίσει να ενοχλεί την πελάτισσά µου» εξήγησε η δικηγόρος της.
«Θα τα πληρώσει μαζεμένα»
Με την προσωρινή διαταγή που είχε εκδοθεί, ο άνθρωπος που παρενοχλεί την παρουσιάστρια ήταν υποχρεωµένος «να µη δηµοσιεύει σχόλια στο Facebook και το Instagram, να µην ανακοινώνει ψευδώς ότι διατηρεί δεσµό µε την παρουσιάστρια, να µην επιδιώκει µαζί της καµία επικοινωνία και να µην την πλησιάζει στα 200 µέτρα απόσταση».
Από τη στιγµή που η πλευρά της Μαίρης Συνατσάκη δέχτηκε τη µείωση της απόστασης στα 50 µέτρα και η πλευρά του αντιδίκου συνοµολόγησε στα υπόλοιπα, ο πρόεδρος δεν έκρινε απαραίτητη την εξέταση µαρτύρων και αποφάσισε τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής, ενώ απευθυνόµενος στον δικηγόρο του αντιδίκου είπε: «Πρέπει να του δώσετε να καταλάβει ότι κάποια στιγµή, αν δεν σταµατήσει, θα σκάσουν όλα και θα τα πληρώσει µαζεµένα».
Εκείνη τη στιγµή και στο άκουσµα του ότι δεν θα εξεταστούν µάρτυρες, ο πατέρας της παρουσιάστριας, ο οποίος βρισκόταν στο ακροατήριο προκειµένου να καταθέσει, ξέσπασε λέγοντας: «Κάνετε λάθος! Είµαι ο πατέρας της! Η κατάσταση είναι άσχηµη!», ενώ η συνήγορος της Μαίρης Συνατσάκη ξεκαθάρισε: «∆εν είναι θέµα προστασίας της εικόνας της, αλλά ζώσας απειλής».
Τον απομάκρυνε ευγενικά
Η παρουσιάστρια και σχεδιάστρια παπουτσιών προσέφυγε στη ∆ικαιοσύνη έπειτα από συνεχείς οχλήσεις που δέχτηκε για µεγάλο χρονικό διάστηµα. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η Μαίρη Συνατσάκη προσπάθησε πολλές φορές να «αποµακρύνει» ευγενικά τον άντρα που έχει γίνει ο εφιάλτης των τελευταίων µηνών, αλλά η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο. Πρόκειται για έναν άνδρα που δηλώνει φανατικός θαυµαστής της σε όλες τις πλατφόρµες κοινωνικής δικτύωσης.
Μάλιστα, άνθρωπος από το περιβάλλον της παρουσιάστριας εξηγούσε: «Είναι περίεργος ο άνθρωπος. Τη φωτογραφίζει και της στέλνει ‘‘θα σε σκοτώσω, θα χυθεί αίµα’’. Είναι ανατριχιαστικό. Στέλνει φωτογραφίες που πετάει φωτιές από τα µάτια µε απειλητικά µηνύµατα. Προσπαθούµε να µην είµαστε επιθετικοί, αλλά δεν πάει άλλο. Εχει τροµάξει η Μαίρη. Οταν του κοινοποιήθηκε το χαρτί από τα δικαστήρια ρωτούσε ‘‘γιατί µου το κάνει αυτό η Μαίρη;’’ και λίγο αργότερα αναρωτιόταν αν θα τη δει στην περίπτωση που έρθει στα δικαστήρια. Ελπίζουµε µε αυτήν την κίνηση να καταλάβει ότι αυτά δεν είναι αστεία πράγµατα».
Η Μαίρη Συνατσάκη, που φέτος αρνήθηκε παρά τις προτάσεις να κάνει τηλεόραση και ασχολείται κυρίως µε τις δικές της επιχειρήσεις, όταν ρωτήθηκε γι’ αυτό το ζήτηµα αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, υπογραµµίζοντας πως η υπόθεση έχει πάρει τον δρόµο της ∆ικαιοσύνης. ethnos