Latest News

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Τα σχέδια του ΥΠΟΙΚ για αύξηση του αριθμού δόσεων σε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

Σχέδια σχέδια για αύξηση του αριθμού των δόσεων σε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος επεξεργάζονται οι ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών, εκτιμώντας ότι ...
οι εν λόγω παρεμβάσεις θα διευκολύνουν σημαντικά τους φορολογούμενους και θα «ενισχύσουν»-έστω και έμμεσα τη δυνατότητα να αποπληρώνουν στην ώρα τους τις εκάστοτε δόσεις.
Για την ώρα πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, ένα μεγάλο «κομμάτι» των φορολογούμενων, αδυνατεί να πληρώσει στη ώρα του, τους εν λόγω φόρους και ο λόγος είναι σχετικά απλός… Πολλές από τις φορολογικές υποχρεώσεις καθώς και πληρωμές δόσεων από παλαιές ρυθμισμένες οφειλές, συμπίπτουν χρονικά, με συνέπεια ο φορολογούμενους να αδυνατεί να ανταποκριθεί σ’ όλες τις υποχρεώσεις, αφήνοντας ανεξόφλητες κάποιες δόσεις.
Το πλάνο των ιθυνόντων του ΥΠΟΙΚ προβλέπει περισσότερες δόσεις για ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, καθώς και αλλαγή των ημερομηνιών πληρωμής τους Για τον φόρο εισοδήματος, οι σκέψεις που υπάρχουν είναι να αυξηθούν οι δόσεις σε έξι μηνιαίες, από τρεις διμηνιαίες που είναι σήμερα και αφετηρία πληρωμής να είναι ο Ιούνιος και όχι ο Ιούλιος.
Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, το πλάνο προβλέπει δέκα μηνιαίες δόσεις αντί για το «καθεστώς» των έξι που ισχύει σήμερα και έναρξη πληρωμής τον Μάρτιο κάθε έτους.