Latest News

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Άρωμα εκλογών "στο κοπή την πίτα" του Δήμου Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Από τον Κύρο Παληκάρη 

Σε προεκλογικό πανηγυρικό κλίμα έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιττας  στην αίθουσα του Δημοτικού  Συμβουλίου...
στον Πειραιά. 

Το "άρωμα εκλογών" έδωσε ο απερχόμενος και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στο τρίλεπτο χαιρετισμό του ότι «παρά τις διαφορετικές προσωπικές πολιτικές αφετηρίες του καθενός μας έχουμε καταφέρει να προβούμε σε πολύ μεγάλες συνέργειες».
Παράλληκα επεσήμανε την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας, καθώς και της δημοκρατικής λειτουργίας της πόλης που έχει επιτευχθεί τις τελευταίες δεκαετίες, προτρέποντας όλους «να πάμε σε ήρεμες εκλογές, να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα και προγράμματα ώστε και η πόλη αλλά και η χώρα να πάνε μπροστά».

Ποιον εννοούσε ο οικοδεσπότης;
Απορία προκάλεσε η "περίεργη" τοποθέτησή του -που ακούστηκε λιγάκι απειλητική και δη σε εορταστική εκδήλωση- ότι "όταν  συμβούν αυτά θα εμποδιστεί όποιος επιχειρήσει να διαταράξει την ενότητα", καθώς δεν αποσαφήνισε τι ακριβώς εννοεί και αν αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να καλέσει τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να απέχει κανείς όταν κρίνεται το μέλλον του είτε σε τοπικό είτε σε εθνικό  επίπεδο».  

Η Ειρήνη ημίν, Ευλόγησον...


Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, προέτρεψε όλους να διακονήσουν την ενότητα με πολλή αγάπη και σεβασμό, ενώ ευχήθηκε η καινούργια χρονιά να φέρει κάθε ευλογία και δύναμη στη ζωή". 

Απουσίες και παρουσίες 
Στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρευρέθηκαν, κυρίως στελέχη του συνδυασμού "Πειραιά Νικητής" αν και υπήρξαν αρκετές απουσίες, όπως και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πειραιά, ενώ παρέστη ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Νικόλαος Βλαχάκος. 
Στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός  Ναυτιλίας και Βουλευτής Θοδωρής  Δρίτσας, οι Βουλευτές Πειραιά: Ελένη Σταματάκη, Γεωργία Γεννιά, Κώστας Κατσαφάδος και Νίκος Κούζηλος. Οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και φορέων, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας της πόλης.
Την εκδήλωση άνοιξε μελωδικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά  κι έδωσε μια άλλη «νότα» στην εορταστική ατμόσφαιρα με άρωμα εκλογών...


@ Προεκλογικό "το κοπή της πίτας" στο Δήμο Πειραιά! 
Καλή Χρονιά και καλή επιτυχία στις εκλογές...