Latest News

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ο Δήμαρχος της Βασιλόπιτας



Από τον Κύρο Παληκάρη 

Χωρίς αντίπαλο φαίνεται να παίζει και φέτος ο απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος διεκδικεί ξανά τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή στην κοπή...
της Βασιλόπιτας!

Ο Δήμαρχος ξεκινά παραδοσιακά τον προσωπικό του αγώνα από την 1η ημέρα του νέου έτους στην εκδήλωση στο Δημαρχείο Πειραιά και συνεχίζει χωρίς να αφήσει σύλλογο ή σωματείο που να μην παραστεί στην κοπή της Βασιλόπιτας ακόμα και σχεδόν έως... τις Απόκριες. 
Αυτό συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια ενώ φέτος που είναι προεκλογική χρονιά μπορεί να σπάσει το προηγούμενο δικό του ρεκόρ και να πάει ακόμα πιο μακριά. Ήδη έχει ξεκινήσει δυναμικά και με φόρα, καθώς φαίνεται να πηγαίνει σε 5 με 6 εκδηλώσεις την ημέρα, όπως τουλάχιστον γίνεται γνωστό μέσα από δελτία τύπου του Δήμου Πειραιά τα οποία μάλιστα κάποια ΜΜΕ  δημοσιεύουν αυτούσια, θεωρώντας προφανώς σημαντική είδηση ότι ο Δήμαρχος παρέστη σε κοπή βασιλόπιτας!

Ενδεκτικά αναφέρεται ότι μόνο μέσα σε 24 ώρες εκδόθηκαν δελτία τύπου από το Δήμο Πειραιά ότι ο Δήμαρχος της πόλης παρέστη στην κοπή Βασιλόπιτας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής, του Πειραϊκού Συνδέσμου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη»του αθλητικού σωματείου «Φοίνικα»,  του Συλλόγου Δρομέων Υγείαςστην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π., του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων, στο πλοίο «Blue Star Διαγόρας», της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.) στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ν.Ο. 

@ Μπορεί ο Γιάννης Μώραλης να διατείνεται ότι "η κοπή της πίτας είναι ένα έθιμο στη χώρα μας, που δίνει την ευκαιρία σε όλους να έρθουν σε επαφή με Συλλόγους και φορείς της πόλης", αλλά εάν δεν υπάρχει μέτρο στις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, τότε κινδευνεύει να μείνει στην ιστορία ως ο Δήμαρχος της Βασιλόπιτας...