Latest News

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Πόσα χρήματα ζήτησαν οι απαγωγείς από τον Μαυρίκο - Γιατί δεν έδωσε τα λύτρα και πως τον άφησαν ελευθέρο

Στα σκοτεινά σημεία  της απαγωγής - αρπαγής  του Πειραιώτη επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου...
προσπαθούν να ρίξουν φως οι αστυνομικοί που ερευνούν την περίεργη υπόθεση. 
Ο ίδιος  φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι οι δράστες που τον απήγαγαν έξω από το σπίτι του στον Πειραιά του ζήτησαν ένα εκατομμύριο ευρώ , το οποίο όπως υποστήριξε, δεν ήταν σε θέση να το βρει, αλλά παρόλα αυτά τον άφησαν ελεύθερο.
Ωστόσο παραμένει άγνωστο πως η ομηρία του Νίκου Μαυρίκου έφτασε στο τέλος της. 
Ο 51χρονος δήλωσε πως απελευθερώθηκε όμως ενημέρωσε την Αστυνομία μία ημέρα αργότερα, με την αιτιολογία ότι ήθελε να ηρεμήσει από την περιπέτειά του και να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του.
Ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε ότι οι δράστες ήταν βίαιοι απέναντί του. Είπε, σύμφωνα με πληροφορίες πως δέχθηκε χτυπήματα στα χέρια και το πρόσωπο.
Κατέθεσε επίσης, πως έβγαλε και πέταξε ρούχα που του είχαν δώσει οι απαγωγείς, όμως στους κάδους τις περιοχής δεν βρέθηκε οτιδήποτε.
Ένα ακόμα θολό σημείο είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες αφέθηκε ελεύθερος ο επιχειρηματίας.
Υποστήριξε πως δεν κατάλαβε πού τον άφησαν οι απαγωγείς. Δήλωσε απλώς πως αντελήφθη ένα κίτρινο όχημα που αποδείχτηκε ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκε κι έδωσε την διεύθυνση της μητέρας του.
Οι αστυνομικοί αναμένεται να καλέσουν τον επιχειρηματία για νέα κατάθεση, καθώς όσο περνάει ο καιρός και ηρεμεί μετά την περιπέτεια των οκτώ ημερών στα χέρια των απαγωγέων του είναι ίσως σε θέση να δώσει κάποια παραπάνω στοιχεία που θα βοηθήσουν στην έρευνα.
Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν την περίπτωση Μαυρίκου ως “κλασική” υπόθεση απαγωγής-αρπαγής από επαγγελματίες δράστες, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι...