Latest News

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Bella Ciao! Η αποθέωση της επικής συνέντευξης του Νίκου Μπελαβίλα με φόντο το λιμάνι του Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)


Από τον Κύρο Παληκάρη

Μέσα στις γιορτές, διάβασα με προσοχή μια συνέντευξη του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Πειραιά Νίκου Μπελαβίλα και δεν μπορώ ν' αντισταθώ στον πειρασμό (sic) και...

να σχολιάσω:

Μιλάμε για μια επική συνέντευξη -περί τις 3.000 λέξεις- που όμως δεν κουράζει, αλλά περισσότερο διασκεδάζει παρά τις εκτός θέματος ανούσιες φλυαρίες. Το περιεχόμενο με κάποιες ψαγμένες απαντήσεις, φαίνεται να χάνει τις εντυπώσεις -επικοινωνιακά τουλάχιστον - από τις φωτογραφίες σε διάφορες...αποχρώσεις του υποψηφίου Δημάρχου με το σκούφο να"κόβει" βόλτες στο λιμάνι του Πειραιά.


 Η  συνέντευξη-ποταμό του υποψήφιου Δημάρχου Πειραιά, Καθηγητή του ΕΜΠ Νίκου Μπελαβίλα μιλά -  ακόμα και για το Μεσαίωνα!!! - την ελίτ και την Αριστερά, τον Χίτλερ, τη Χούντα και τη Χρυσή Αυγή, τον φασισμό και τον ρατσισμό, τον Πειραιώτικο τοπικισμό κλπ.
Το γλαφυρό κείμενο ξεκινά με μια ερώτηση που θα ταίριαζε περισσότερο σε μαθητικό έντυπο: 
-"Θα έχετε οδηγό αν εκλεγείτε Δήμαρχος κ. Καθηγητά;"
"Θα προσπαθήσω να κινούμαι με τη μηχανή μου, για να φτάνω σύντομα ξεφεύγοντας από το μποτιλιάρισμα..." είναι η πονηρή απάντηση του υποψήφιου Δημάρχου που εκτός από το μποτιλιάρισμα ξεφεύγει και από τις δύσκολες ερωτήσεις, αλλά περιέργως έδωσε αφορμή για μια ψιλοκουβέντα - και πάλι εκτός θέματος- περί ελευθεριότητας!

Το ίδιο μοτίβο ακολουθείται πάνω κάτω και στη συνέχεια με ερωτήσεις του τύπου 
-Τι σας γοητεύει στον Μεσαίωνα; ή και για πίνακες ζωγραφικής, αλλά και πιο απλές και καθημερινές, όπως "Θα μας προτείνετε κι ένα ταβερνάκι;" στην οποία ο υποψήφιος Δήμαρχος  φαίνεται πως βρέθηκε στην πιο δύσκολη θέση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Ωστόσο καταφέρνει να την αποφεύγει με μαεστρία, χωρίς να δώσει σαφή απάντηση για συγκεκριμένο ταβερνάκι, απογοητεύοντας τους αναγνώστες ή τουλάχιστον την κοπέλα που του έκανε τη συνέντευξη. Η ίδια δεν δηλώνει δημοσιογράφος, αλλά δικηγόρος με μεταπτυχιακό στο Δίκαιο Αέρος και Θαλάσσης, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σύντομο βιογραφικό στο τέλος του κειμένου. 
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, φαίνεται ότι είναι καταγοητευμένη από τον κύριο καθηγητή και όχι μόνο δεν προσπαθεί να το κρύψει, αλλά το ξεκαθαρίζει εξ αρχής στον σύντομο πρόλογο της. 
Η συνέντευξη έχει προφανώς στόχο να φτιάξει ή για να το πούμε πιο καλλιτεχνικά να φιλοτεχνήσει το προφίλ του σχετικά άγνωστου στο ευρύ κοινό υποψήφιου Δημάρχου Πειραιά Νίκου Μπελαβίλα  και "φιλοξενήθηκε" σε site που πρόσκειται φιλικά στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι περισσότερες παρεμβάσεις του με εξαίρεση την προσωπική του σελίδα στο Facebook... 

@ Αυτή θα μπορούσε να είναι η αποθέωση της επικής συνέντευξης του Νίκου Μπελαβίλα στη βόλτα στο λιμάνι του Πειραιά: Aς αναρωτηθούμε όλοι ποιο είναι το πρόβλημα.
Bella Ciao! Σύντροφοι και συντρόφισσες, δικοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο σας!