Latest News

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ύποπτος φάκελος με σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Σε καραντίνα 7 άτομα στο νοσοκομείο

Στη Μυτιλήνη έσπευσε έκτακτα κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130.
Το κλιμάκιο, μαζί με ειδικούς του «Δημόκριτου», έφτασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο νησί, ενώ θα παραλάβουν τον φάκελο με άγνωστο περιεχόμενο που εστάλη χθες το απόγευμα στο γραφείο της Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.
Αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου
Ακόμα, θα ελέγξουν τους χώρους του ιδρύματος, η λειτουργία του οποίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.
Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης έχουν εισαχθεί πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς κι ένας αστυνομικός που έπιασε το φάκελο παραλαμβάνοντας τον. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι επτά είναι καλά στην υγεία τους.
Κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, που γράφει πως η προέλευσή του είναι η «Ινδία», παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος.
Κατά ιατρικές πηγές, τα συμπτώματα πάντως έχουν υποχωρήσει εντελώς.