Latest News

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Το πόρισμα του εισαγγελέα για τον 29χρονο ηθοποιό που κατηγορείται για το βιασμό του ταξιτζή

Ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Μαργαρίτης Κωστίμπας έκανε εισήγηση να μην αποφυλακιστεί ο νεαρός ηθοποιός που κατηγορείτε για τον βιασμό του οδηγού ταξί...

Ο 29χρονος ηθοποιός κατηγορείται ότι κακοποίησε οδηγό ταξί στο κέντρο της Αθήνας πριν από δύο μήνες παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με το πόρισμα το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα ο κατηγορούμενος για βιασμό είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, καθώς «είναι άτομο το οποίο και στο παρελθόν εμφάνισε περίεργη συμπεριφορά απέναντι σε οδηγούς της εταιρείας ταξί, η οποία οδήγησε και στη διαγραφή του πρώτου λογαριασμού, δείχνοντας να αναζητά θύμα για τις σεξουαλικές του ορέξεις».
Μέσα στο πόρισμα ο κατηγορούμενος αναφέρεται ως «κυνηγό οδηγών ταξί». Ακόμα δίνεται έμφαση στα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και των τοξικολογικών εξετάσεων. Η εργαστηριακή έκθεση τοξικολογικής εξέτασης του παθόντος ήταν αρνητική ως προς την εύρεση ουσιών σε βιολογικό του υλικό, «ωστόσο έγινε κατόπιν λήψεως βιολογικού υλικού και όχι αίματος του θύματος (η ανάλυση του οποίου θα οδηγούσε σε ασφαλέστερα συμπεράσματα), το οποίο ελήφθη και η εξέταση έλαβε χώρα σε χρονικό διάστημα ικανό για τη διεξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, γεγονός το οποίο επισημαίνεται και στην ίδια την έκθεση όπου αναφέρεται ότι το αρνητικό αποτέλεσμα της έκθεσης δεν μπορεί να αποκλείσει πιθανή λήψη φαρμάκου ή ναρκωτικού».
Όπως αναφέρεται μέσα στις σελίδες του πορίσματος η ανάλυση DNA είναι «άνευ σημαίνουσας αξίας», αφού «δεν διαπιστώνεται μεν η εύρεση γενετικού υλικού, ήτοι η συνουσία του κατηγορούμενου ή τρίτου ατόμου με τον παθόντα, η κατηγορία ωστόσο αφορά στη χρήση εξωτερικού οργάνου από τον κατηγορούμενο». Επισημαίνει ότι παρόλο που στα ερωτικά εξαρτήματα δεν διαπιστώθηκε γενετικό υλικό του θύματος, το γεγονός αυτό «δεν μπορεί να αντικρούσει το αδιαμφισβήτητο γεγονός που διαπιστώθηκε με την ιατροδικαστική έκθεση», ότι δηλαδή χρησιμοποιήθηκε κάποιο αντικείμενο, «το οποίο απλώς δεν ανεβρέθηκε στην κατοχή του κατηγορουμένου».
Ο αντιεισαγγελέας συνεχίζει και αναφέρει ότι η «έντονη δυσωδία» που έκανε τον οδηγό ταξί να ζαλιστεί και να μεταβεί στο νοσοκομείο ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα κάποιας ναρκωτικής ουσίας με την ονομασία Jungle Juice Platinum. Αυτή η δυσωδία εντοπίστηκε και από το θύμα, το οποίο εξαιτίας αυτής ζαλίστηκε και έκανε εμετό, αλλά και από το γιατρό που θέλησε να ελέγξει την κατάσταση του ηθοποιού, που είχε λιποθυμήσει. Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι η ναρκωτική ουσία «υπάγεται στην κατηγορία των poppers και έχει ως αποτέλεσμα μια άμεση πτώση της πίεσης του αίματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των αισθήσεων (εξαρτάται από την εισπνεόμενη ποσότητα) και από την πιθανή συνέργεια με άλλους παράγοντες».
Τέλος αναφέρεται από τον αντιεισαγγελέα ότι ο κατηγορούμενος είχε εμπλακεί και σε άλλο περιστατικό εξαιτίας του οποίου η εταιρία ταξί έκλεισε τον πρώτο λογαριασμό του, «κατόπιν της καταγγελίας και αφού διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε κάνει υπερβολικά πολλές αναζητήσεις οδηγών για μικρό αριθμό διαδρομών, αλλά και ότι πολλές από τις διαδρομές ήταν κυκλικές ή και με μεγάλη χρονική διάρκεια στο ίδιο τοπικό σημείο».