Latest News

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Θρίλερ με τα «κουκιά» της συμφωνίας των Πρεσπών: Πώς μπορούν να φτάσουν από 149 μέχρι… 153!

Η κάλπη για τη Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να επιφυλάξει εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, αλλά το αποτέλεσμα μάλλον πρέπει να θεωρείται ...
δεδομένο.
Σίγουρα η πλειοψηφία θα υπερβεί τον αριθμό των 151 που προσδοκά η κυβέρνηση, ώστε η Συμφωνία να έχει αυξημένη νομιμοποίηση, αλλά και για να την εκμεταλλευτεί ο Αλέξης Τσίπρας στην εσωτερική πολιτική σκηνή.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, στους 151 που ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης στην ψήφο εμπιστοσύνης, μάλλον θα πρέπει να αφαιρέσουμε τον Κώστα Ζουράρι, που έχει δηλώσει ότι θα την καταψηφίσει και πιθανώς και τον Βασίλη Κόκκαλη που διεγράφη από τους ΑΝΕΛ, αφού ψήφισε μεν στην ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά έχει δηλώσει ότι καταψηφίζει την Συμφωνία.
Είμαστε έτσι στους 149. Αν προστεθούν οι ψήφοι του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιώργου Μαυρωτά από το Ποτάμι, όπως όλα δείχνουν, φθάνουμε και πάλι στους 151. Αν προστεθεί και η ψήφος του Σπύρου Λυκούδη πάμε στους 152, ενώ αν ψηφίσει «ναι» και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ φθάνουμε τους 153.
Το δημοσίευμα σημειώνει πάντως ότι από το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού έλειπε ο Σπύρος Λυκούδης και οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να επιλέγει την αποχή, έστω και αν βλέπει θετικά και αυτός την Συμφωνία.