Latest News

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Εκτός ελέγχου ο "πόλεμος" ανάμεσα σε Τσίπρα - Μαρινάκη: «Κοίτα τώρα ποιός μιλάει για Fake news»

Ανεξέλεκτες διαστάσεις φαίνεται να πάρει ο "πόλεμος" ανάμεσα στα Μέσα της Alter Ego του  εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και του πρωθυπουργού...
Αλέξη Τσίπρα.

 Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα η εφημερίδα Τα ΝΕΑ μετά την πρόχειρη συλλογή με πρωτοσέλιδα που επέδειξε ως fake news ο πρωθυπουργός χθες στη Βουλή.

 Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ΝΔ «και των φίλων της επιχειρηματιών και εφοπλιστών που διαθέτουν ΜΜΕ» να δημιουργούν ψεύτικα σκάνδαλα. 
Η εφημερίδα Τα ΝΕΑ με βασικό πρωτοσέλιδο τίτλο "Εκτός ελέγχου ο πρωθυπουργός" απαριθμεί στην πρώτη σελίδα τα «πραγματικά», οπως λέει, fake news αναφερόμενη στα όσα υποσχόταν ο Τσίπρας και έχει κάνει το αντίθετο. Το όλο θέμα αναπτύσσεται σε τρεις σελίδες της εφημερίδας.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ανυπόγραφο άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του ΒΗΜΑΤΟΣ, υπο τον τίτλο «Ποιός μιλάει για Fake news», στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται:

(...) Είναι τουλάχιστον αστείο να μιλά ο κ.Τσίπρας για Fake news.Ένας πολιτικός που δεν δίστασε εν πλήρη γνώσει του να παραπλανά συνεχώς τον ελληνικό λαό,να πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες, που λοιδορούσε με περισσή ευκολία το σύνολο σχεδόν των ευρωπαίων πολιτικών, για να παριστάνει στη συνέχεια το μεγάλο φίλο τους και τον αναμορφωτή της Ευρώπης.
Η στοχοποίηση των μέσων ενημέρωσης αποτελούσε και αποτελεί το βάθρο στο οποίο στήριξε την πολιτική του καριέρα. Ο διακαής του πόθος, όπως και πλείστων άλλων λαϊκιστών ηγετών, ήταν ο έλεγχος και η υποταγή τους. Όσοι δεν υπέκυψαν στους σχεδιασμούς του, όσοι επιμένουν να προσπαθούν να ενημερώσουν τους πολίτες χωρίς κομματικές ή άλλες παρωπίδες, όσοι δεν παίρνουν εντολές από τα υπόγεια του Μαξίμου, είναι φυσικό να βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο του.(...)
Φανταζόμαστε πως υπάρχουν και θα υπάρξουν κι άλλα άρθρα στα Μέσα της Alter Ego που θα κριτικάρουν τον πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, το θέμα των fake news που έχουν κατακλύσει την πολιτική ζωή του τόπου απασχόλησε τη συζήτηση στη Βουλή για την κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναφέρεται στις προσπάθειες της ΝΔ «και των φίλων της επιχειρηματιών και εφοπλιστών που διαθέτουν ΜΜΕ» να δημιουργούν ψεύτικα σκάνδαλα.
Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε μια πρόχειρη συλλογή, όπως είπε με fake news (πρωτοσέλιδα των εφημερίδων Παραπολιτικά,καθως και των ΝΕΩΝ και ΒΗΜΑΤΟΣ, συμφερόντων πρώην ΔΟΛ και νυν του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη).
Ο πρωθυπουργός προηγουμένως είχε αναφερθεί στην απόγνωση και την απέλπιδα προσπάθεια Μητσοτάκη να ανακαλύψει σκάνδαλα με υπουργούς της κυβέρνησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Επειδή η πραγματικότητα δεν σας κάνει το χατίρι, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Και επειδή σκάνδαλα δεν βρήκατε, προσπαθείτε να τα επινοήσετε. Πάντοτε βεβαίως με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης, πολλά εκ των οποίων διαθέτει ο γνωστός φίλος σας, εφοπλιστής, που αρέσκεται να θέλει να έχει και τον Πειραιά υπό την κατοχή του και δεν μπορείτε να βρείτε υποψήφιο στον Πειραιά για να μην του χαλάσετε τη σούπα. Όλως τυχαίως, αυτός ο φίλος σας είναι και υπόδικος για κακουργήματα, είναι και διωκώμενος για μία υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Φαντάζομαι για να δίνει τα ρέστα του αυτός ο φίλος σας, με τόσα fake δημοσιεύματα όλο αυτό το διάστημα από τα ΜΜΕ που διαθέτει και να σας υποστηρίζει τόσο ένθερμα, φαντάζομαι κάτι θα περιμένει από εσάς, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των δικαστικών του υποθέσεων. Και το λέω αυτό κύριε Μητσοτάκη διότι έχω σήμερα εδω μια πρόχειρη συλλογή από δημοσιεύματα των δικών του εφημερίδων σε σχ'εση με σκάνδαλα της σημερινής κυβέρνησης ».
Από αυτό το σημείο ο Αλ. Τσίπρας άρχισε να διαβάζει πρωτοσέλιδα και δημοσιεύματα των εφημερίδων Παραπολιτικά, ΝΕΑ,  ΒΗΜΑ, αναφορές του ρ/σ ΒΗΜΑ Fm  που έχουν διαψευστεί από την πραγματικότητα...