Latest News

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Έγκλημα στη Ρόδο: Μαρτυρίες ότι υπήρχε και τρίτο άτομο στη δολοφονία

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη προκύπτουν από τη δικογραφία...
καθώς όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, επικαλούμενος τις καταθέσεις δύο μαρτύρων, είναι πολύ πιθανό στην δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας να εμπλέκεται και τρίτο άτομο.
Την συγκεκριμένη καταγγελία φέρεται να έχει κάνει μια γυναίκα που σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΙ είδε το λευκό βανάκι το μοιραίο βράδυ ενώ ανάλογη κατάθεση φέρεται να έχει κάνει και ένα τρίτο άτομο στο λιμεναρχείο.
Στο μεταξύ έκκληση να εξαρθρωθεί το «κύκλωμα» ή τα «κυκλώματα» που εκμεταλλεύονται κορίτσια που έρχονται στη Ρόδο για να σπουδάσουν από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, κάνει ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας που δολοφονήθηκε.
Η υπόθεση ανοίγει εκ των πραγμάτων νέο κύκλο ερευνών από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές ενώ ήδη έχουν ληφθεί καταθέσεις από συμφοιτήτριες της άτυχης κοπέλας, οι οποίες και αξιολογούνται από τις αρμόδιες αρχές.
Την ίδια ώρα και ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Αλέξης Κούγιας με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» αναφέρεται σε στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία και αφορούν καταθέσεις συμφοιτητριών της άτυχης Ελένης, για τις οποίες, όπως τόνισε, «στο μέλλον να πρέπει να πούμε άλλα πράγματα»!
Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της προφυλάκισης των δύο κατηγορουμένων για την άγρια δολοφονία της κόρης του, ο πατέρας την χαρακτήρισε «λίγο έως πολύ αναμενόμενη». Ωστόσο πρόσθεσε πως «είναι μία δικαίωση -έστω- ώσπου να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση. Πιστεύω ότι είναι μία ηθική δικαίωση και για την οικογένειά μου και για την ψυχούλα της κόρης μου»!
Την ικανοποίησή του εξέφρασε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης φοιτήτριας που δολοφονήθηκε στο νησί μας, κ. Αλέξης Κούγιας, όχι για το γεγονός της προσωρινής κράτησης των δύο φερόμενων δραστών, καθώς σε αυτά τα εγκλήματα -όπως είπε- είναι αυτονόητη η προσωρινή κράτηση λόγω της επικινδυνότητας της προσωπικότητας των κατηγορουμένων, αλλά για την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου.
«Εκείνο που μας έχει απόλυτα αφήσει ικανοποιημένους είναι αφενός μεν ότι έγινε άμεσα αποδεκτό το αίτημά μας για κατά αντιπαράθεση εξέταση των κατηγορουμένων, έγινε αποδεκτό το αίτημά μας για αναπαράσταση του εγκλήματος, αλλά η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας είναι το γεγονός πώς η αντέδρασε η κοινωνία της Ρόδου, της οποίας πιθανότατα μέλη θα είναι και οι άνθρωποι οι οποίοι θα κρίνουν την τύχη αυτού του εγκλήματος.
Γιατί η Δωδεκανήσια κοινωνία θα κρίνει, ή το δικαστήριο της Ρόδου ή το δικαστήριο της Κω θα κρίνουν τελικώς ποια είναι η συμμετοχή του κάθε κατηγορουμένου, ποια ποινή πρέπει να τους επιβληθεί και γενικότερα ποια είναι η αποδοκιμασία της οργανωμένης κοινωνίας για την πράξη που έθιξε την κοινωνική ειρήνη και που πραγματικά είναι κάτι που σε σοκάρει.
Το γεγονός της αυθόρμητης προσέλευσης τόσου κόσμου και ο τρόπος που αντιμετώπισαν αυτή την αντικοινωνική συμπεριφορά έδωσαν πολύ κουράγιο στην οικογένεια και συγχρόνως απέδειξε και ένα γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία παραμένει κοινωνία με αρχές, με σύστημα αξιών και δεν ανέχεται τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές.
Από εκεί πέρα ποια θα είναι η τύχη των κατηγορουμένων, ποια είναι η ποινή που θα τους επιβληθεί είναι θέματα των δικαστηρίων, εμείς σαν πολιτική αγωγή θα βοηθήσουμε το δικαστήριο να εκδώσει μία δίκαιη απόφαση. Ούτε την απόφαση θα βγάλουμε ούτε θα προκαταδικάσουμε κανέναν.
Εκείνο που προκύπτει όμως από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι υπάρχει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με διάφορα θέματα, τα οποία αφορούν την ελληνική κοινωνία, της οποίας μέλη είναι οι δύο κατηγορούμενοι.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν κοινωνιολογικά θέματα τα οποία θα τα δούμε στο μέλλον» κατέληξε ο κ. Κούγιας.
Ερωτηθείς για τον χρόνο που θα γίνει η αναπαράσταση του εγκλήματος ο γνωστός δικηγόρος επανέλαβε πως θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η έρευνα των αναμφισβήτητων στοιχείων όπως DNA, τοξικολογικές κ.α.
Και αυτό διότι, όπως ο ίδιος ο κ. Κούγιας διευκρίνισε «μπορεί να βρεθούν στα σπλάχνα του θύματος ενδείξεις του τι άλλο συνέβη εκεί. Δεν γνωρίζω αν οι απολογούμενοι στην απολογία τους δήλωσαν κάτι, γιατί ο κατηγορούμενος είχε πει πως ήταν μεθυσμένοι, να δούμε μήπως έχουν πάρει και άλλες ουσίες, όλα ενδεχόμενα είναι. Και επίσης με τις απαντήσεις του DNA μπορεί να αποδειχθεί ή να ελεγχθεί ως ενδεχόμενο η παρουσία και άλλων προσώπων. Αυτά όλα καθιστούν επιβεβλημένη την αναπαράσταση του εγκλήματος μετά την ολοκλήρωση αυτής της έρευνας».
Τέλος, ο κ. Κούγιας ρωτήθηκε για τα «κυκλώματα» που πιθανόν υπάρχουν στο νησί μας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πατέρα της φοιτήτριας λέγοντας τα εξής:
«Υπάρχουν κάποια στοιχεία στη δικογραφία από τη μαρτυρία μιας φίλης της κοπέλας, όπου στη δικογραφία υπάρχει μία μαρτυρία μιας Αλβανίδας, η οποία ήταν συμφοιτήτρια για την οποία πιθανώς στο μέλλον να πρέπει να πούμε άλλα πράγματα. Γιατί εκεί διαβάζοντας στη δικογραφία έχω δει κάποια πράγματα που με έχουν ενοχλήσει πάρα πολύ άσχημα για αυτό το λόγο δεν θέλω να μιλήσω τώρα αλλά αφού μιλήσω πρώτα με την οικογένεια».