Latest News

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Το προεκλογικό "τσίρκο" στο Δήμο Πειραιά...


Κωμικοτραγική εικόνα παρουσιάζει το προεκλογικό δημοτικό σκηνικό στο Δήμο Πειραιά...

Η δημοτική αρχή του απερχόμενου και υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Μώραλη έχει επισήμως εξασφαλίσει την υποστήριξη της φίλης του Φώφης Γεννηματά, δηλ. του ΚΙ-ΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ),  που εκτός των παλαιών Πασόκων (Γαϊτανάρου, Βεντούρη, Καρβουνά κλπ, αλλά και του Παρασκευόπουλου, ο οποίος ανεξταρτητοποιήθηκε μετά το Δημοψήφισμα του 2015), επανέκαμψε και ο «αντάρτης» Ιωσήφ Βουράκης στο συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής", με φημολογούμενη ένταξη και του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  Δημήτρη Καρύδη, με πλήρη συστράτευση όλων των υπαρχόντων στελεχών του κινήματος στην εξουσία Μώραλη.
Οι ενταγμένοι «σκληροί» Νεοδημοκράτες στο συνδυασμό Μώραλη, μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από το Δημοτικό Συμβούλιο, (Δαβάκης, Καλογερόγιαννη, Πηρούνιας, Σιγαλάκος, Τζεφεράκος, Ζηλάκου, Λαουλάκου, Σταύρου και Γιάννη Βοιδονιοκόλα, Προέδρου της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Πειραιά, και λοιποί, αποτελούν πλέον μια μειοψηφική δημοτική συνιστώσα του συνδυασμού Μώραλη μετά πλέον και την επίσημη στήριξη του κόμματος ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ (ΠΟΤΑΜΙ).
Η προσωπική αντιπαράθεση,  η μανιάτικη κόντρα τους με το Βασίλη Μιχαλολιάκο τους οδήγησε στο συνδυασμό (2014)  ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ του Βαγγέλη Μαρινάκη (υιού του αειμνήστου βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας Μιλτιάδη Μαρινάκη) και κουμπάρου της Ντόρας Μπακογιάννη.
Με τις σημερινές συνθήκες και συσχετισμούς η εικόνα και οι καταστάσεις είναι πλέον τελείως διαφορετικές από το 2014.
Η Νέας Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητα του στελέχους και πολιτευτή του κόμματος, ιατρού Νικόλαου Βλαχάκου.
Ο πρώην Δήμαρχος και Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Μιχαλολιάκος διατηρεί τον δημοτικό νεοδημοκρατικό συνδυασμό του για να διεκδικήσει εκ νέου τη Δημαρχία του Πειραιά.
Το νεοδημοκρατικό μπάχαλο στο μεγαλείο του, το μανιάτικο στοιχείο σε πλήρη σύγχυση, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μουδιασμένη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ  να δώσει λύση...
Με Μώραλη υποψήφιο Δήμαρχο (ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ)  και υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά την πρώην Βουλευτή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ,  δημοτική σύμβουλο Σταυρούλα Αντωνάκου, η ΝΔ φαίνεται να έριξε λευκή πετσέτα ΧΩΡΙΣ να ρωτήσει καν τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στον Πειραιά.
Ο πειραικός λαός όμως έχει κρίση και γνώση και θα τιμωρήσει με τη ψήφο τους υπαίτιους αυτής της συνεχούς υποβάθμισης του Πειραιά όσο ψηλά κι αν βρίσκονται...
Από την εφημερίδα "Παρασκήνιο"