Latest News

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Πως άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στον Πειραιά


Από τον Κύρο Παληκάρη

Χωρίς λάμψη άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Δήμου Πειραιά, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που χαρακτηρίζονται και φέτος ιδιαίτερα...

φτωχές.

Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου έγινε απόψε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικό Θεάτρου από τον απερχόμενο Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, ο οποίος είχε μαζί και την οικογένειά του. 
Στον καθιερωμένο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος είπε πάνω κάτω όσα λέγονται σε ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις σε περίοδο κρίσης, προσπαθώντας να δώσει ένα κλίμα αισιοδοξία για την πόλη. Ο ίδιος υποστήριξε πως ο στολισμός και οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων στην πόλη δεν χαρακτηρίζονται από την υπερβολή, αλλά  τα πυροτεχνήματα κράτησαν περισσότερη ώρα από την... ομιλία του!
Την τελετή παρουσίασε και φέτος η Πειραιώτισσα Νόνη Δούνια, η οποία είχε πρωτοεμφανιστεί σε ρόλο παρουσιάστριας εκδηλώσεων του Δήμου επί δημαρχίας Βασίλη Μιχαλολιάκου και πρόσφατα ορίστηκε ως λαϊκό μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΑΝ.
Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου Πειραιά δεν είχε τον αναμενόμενο κόσμο, ενώ δεν έλειψαν και καμιά 30  "συνήθεις ύποπτοι" (αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι φορέων υπάλληλοι του Δήμου κλπ). Ο κόσμος ήταν σχεδόν όσα τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου, τα παιδιά της χορωδίας και του Πρότυπου Μουσικό Κέντρου Πειραιά που έπαιζε χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Στον πεζόδρομο της οδού Σωτήρος Διός είχε στηθεί μουσική εξέδρα για το συγκρότημα Kings.
@ Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι οι φετινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είναι ιδιαίτερα φτωχές, όπως παραδοσιακά συμβαίνει στον Πειραιά...