Latest News

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Προεκλογικό μπάχαλο στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά: Οι γραφικοί βλαχοδήμαρχοι και οι...τσάμπα μάγκες!

Από τον Κύρο Παληκάρη

Αν παρακολουθούσε κανείς το μπάχαλο στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, τότε θα είχε την ευκαιρία να πάρει μια γεύση για την προεκλογική περίοδο εν όψει του ...
Μαϊου 2019.

Καταγγελίες για καπέλωμα έργων άλλων από τη Δημοτική Αρχή Μώραλη να χαρακτηρίζονται αμήχανα αστειότητες με παιδικά επιχειρήματα στα όρια της γραφικότητας, σε συνδυασμό με προσωπικές επιθέσεις και "τσάμπα μαγκιές" σε απόντες από την αίθουσα, συνθέτουν μια εικόνα παρακμής στο κορυφαίο όργανο της πόλης και δίνουν το στίγμα του χαμηλού επιπέδου της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης στο Δήμο Πειραιά. 

Όλα ξεκίνησαν στη συζήτηση προς ημερησίας, όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι από το "Λιμάνι της Αγωνίας" (Μαρία Σταθάκη και Δημήτρης Γκερλές) έθεσαν θέμα για το "περιποιημένο"  φυλλάδιο που μοιράστηκε στην πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωση στη Γ' Δημοτική Κοινότητα στο Νέο Φάληρο. Όπως κατήγγειλαν, στο φυλλάδιο του Δήμου Πειραιά περιλαμβάννται έργα που είτε χρηματοδοτούνται είτε εκτελούνται από Περιφέρεια Αττικής, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά και εμφανίζονται παραπλανητκά ότι είναι αποκλειστικά του Δήμου Πειραιά. Αντιθέτως, όπως κατήγγειλαν, στο φυλλάδιο αναφέρεται ως δωρητής 6-7 φορές το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη, κάτι που, όπως είπαν, θα έπρεπε να γίνει και με τα χρηματοδοοτούμενα έργα της Περιφέρειας. 

Φανερά ενοχλημένος ο απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έκανε λόγο περί αστειότητες, υποστηρίζοντας ότι  κατά την άποψή του δεν πρέπει ν' αναφέρονται στη χρηματοδότηση των έργων στο φυλλάδιο του Δήμου Πειραιά. Επί ουσίας υιοθέτησε την βλαχοδημαρχική αντίληψη πως αυτό κάνουν όλοι οι Δήμοι που δεν έχουν τη δυνατότητα με δικούς τους πόρους να υλοποιήσουν έργα και χρηματοδούνται από άλλους κρατικούς φορείς ή ευρωπαϊκά πρόγραμματα...

Οι τόνοι ανέβηκαν στην αίθουσα και ξέφυγε το επίπεδο της συζήτησης, όταν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας άρχισαν να κάνουν προσωπικές επιθέσεις κατά ατόμων εκτός δημοτικού συμβουλίου (Μπελαβίλα, Μοίρα), οι οποίοι με πρόσφατες δηλώσεις τους είχαν ασκήσει κριτική στη Δημοτική Αρχή Μώραλη.  Ακολούθησε μια ανούσια συζήτηση, αλλά χαμηλού επιπέδου προεκλογική αντιπαράθεση που δεν τιμά το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.


@Σε κάθε περίπτωση, να πούμε δύο αυτονόητα πράγματα: 
Είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο να μην αναφέρονται οι χρηματοδότες των έργων σε απολογισμό του Δήμου Πειραιά. (Αν αυτό γίνεται, τότε είναι απλά προεκλογική κουτοπονηριά)
Είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο αιρετοί να κάνουν ονομαστικές επιθέσεις από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά σε άτομα που δεν είναι στην αίθουσα και δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν τη δική τους απάντηση. (Αν αυτό γίνεται, τότε είναι απλά τσάμπα μαγκιές)  
Τι δεν καταλαβαίνετε;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

"Πειραιάς Νικητής": "Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε"! (ΕΙΚΟΝΕΣ) - REPORTAZ NET

Ο αόρατος Δήμαρχος παρουσιάζει δικά του έργα άλλων! - REPORTAZ NET 
  
 Τα "ανείπωτα" στην προεκλογική συγκέντρωση Μώραλη - REPORTAZ NET 

Ποια έργα (ΔΕΝ) υλοποιεί η Δημοτική Αρχή του Μώραλη - Από το λιμάνι στην Πειραϊκή μέχρι το ίδρυμα Νιάρχου! - REPORTAZ NET