Latest News

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Νέο «ΟΧΙ» στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά


Απορρίφθηκε και η νέα αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά...

Το δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμά του, δε δέχτηκε ότι μπορεί να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του λεγόμενου νόμου Παρασκευόπουλου τουλάχιστον προς το παρόν, για να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκριναν ότι ναι μεν η περίπτωσή του καταδικασμένου σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, εμπίπτει στο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα, ωστόσο θα πρέπει να έχει εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του, πριν ανοίξει η πόρτα της φυλακής για αυτόν.

Αντίθετα, ο αντεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, στην πρότασή του με την οποία ζητούσε να απορριφθεί και η 7η αίτηση αποφυλάκιση του, υποστήριζε πως ο Σάββας Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του, ο νομοθέτης, δεν περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως αυτός. Ανέφερε μάλιστα στην πρότασή του πως αν 
αφεθεί ελεύθερος με δεδομένη την προηγούμενη δράση του και το ότι δεν έχει μετανοήσει «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις από μέρους του, προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης δεν πείθουν…θα καταστεί πόλος έλξεως , καθοδηγητής, αλλά και ιδεολογικός στρατολόγος».

Ο Σάββας Ξηρός ο οποίος παραμένει στη φυλακή 17χρόνια, έχει δηλώσει πως έχει εκτίσει τρεις φορές το χρόνο που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου για αποφυλάκιση. Υποστηρίζει μάλιστα πως είχε ζητήσει από τη δίκη του, το 2003 συγνώμη για τις πράξεις του, αλλά «πρέπει και η άλλη πλευρά να συγχωρεί»., προσθέτοντας: «Άμα είναι τόσο ετοιμόρροπο το σύστημα που φοβάται έναν ανάπηρο, τι να πω….»