Latest News

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Η μάχη για την καρέκλα του Δημάρχου Πειραιά...



Από τον Κύρο Παληκάρη

Αν παρακολουθήσει κάποιος τα τεκταινόνενα στο Δήμο Πειραιά τον τελευταίο καιρό, τότε  διαπιστώνει ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο:

Ο απερχόμενος Δημαρχος Γιάννης Μώραλης δεν ασχολείται  καθόλου με τα προβλήματα της πόλης, λες κι έχουν όλα δια μαγείας και δείχνει πως δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο, παρά μόνο πως θα μπορέσει να παραμείνει στην καρέκλα του στον 7ο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου της Κοραή.
Εδώ και καιρό έχει εγκαταλείψει την ιδιότητα του Δημάρχου και έχει αυτοχριστεί ξανά υποψήφιος.  Κάθε εκδήλωση του Δήμου ή άλλου φορέα μετατρέπεται σε προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίου Δημάρχου, μιας και δεν χάνει ευκαιρία να μιλήσει για όσα δεν πρόλαβε να κάνει στη μέχρι τώρα θητεία του και υπόσχεται ότι θα γίνουν μέσα στα επόμενα χρόνια.
Δεν ασχολείται με την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών, αλλά δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο ποιος θα είναι υποψήφιος από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς εκτιμάται ότι οι επιλογές προσώπων των βασικών του αντιπάλων θα παίξουν σημαντικό ρόλο για την επανεκλογή τουή όψι,  καθώς δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο δικό του σημαντικό έργο που να ξεκίνησε και να ολοκληρώθηκε κατά την διάρκεια της πενταέτης θητείας. 
Αντί να κάνει ραντεβού με υπουργούς και άλλα στελέχη της κεντρικής εξουσίας για να επιλυθούν χρόνια προβλήματα της πόλης, κάνει επαφές και συναντήσεις με διάφορα πρόσωπα για τους προτείνει να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό του στις επόμενες εκλογές. Μάλιστα, οι "κακές γλώσσες" της Πλατείας Κοραή λένε πως είναι τόσες πολλές οι προτάσεις σε υποψηφίους που αν κάποιος περάσει τυχαία από το Δημαρχείο, τότε δεν είναι απίθανο να δεχτεί πρόταση για υποψήφιος, ιδίως έαν είχε κατέβει με άλλο συνδυασμό είτε εάν ανήκει στο χώρο της ΝΔ.
 Δύσκολα θα μάθουμε πόσοι αρνήθηκαν τις βολιδοσκοπήσεις του Δημάρχου αλλά ήδη έξι μήνες πριν τις εκλογές άρχισαν ν' ανακοινώνονται τα πρώτα ονόματα όσων αποδέχτηκαν την πρόταση. Πρόκεται κυρίως για νεοεκλεγμένα μέλη της ΝΟΔΕ  Α' Πειραιώς, τα οποία  προφανώς θεώρησαν περιττό πως δεν έπρεπε να περιμένουν την απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Κυριακού Μητσοτάκη για το Δήμο Πειραιά. Αν η επιλογή της ηγεσίας του κόμματος είναι διαφορετική, τότε θα έχει ενδιάφερον να δούμε τη στάση τους.

@Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Νέα Δημοκρατία έχει τουλάχιστον ένα πολιτικό πρόσωπο που μπορεί εάν είναι υποψήφιος Δήμαρχος να πάρει το Δήμο Πειραιά στις επερχόμενες εκλογές...