Latest News

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Κοινό πτυχίο από Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Κολούμπια των ΗΠΑ – Τι ισχύει για τους φοιτητές που πάνε στην Αμερική

Μια σημαντική εξέλιξη στον χώρο της Παιδείας έγινε γνωστή σήμερα αφού το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας για πρώτη φορά στην Ελλάδα...
προσφέρει προπτυχιακό τίτλο σπουδών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ.
Το πτυχίο που θα παίρνουν οι φοιτητές των δύο πανεπιστημίων θα είναι κοινό, ενώ θα έχει στη σφραγίδα και των δύο ιδρυμάτων. Οι σπουδές των Ελλήνων φοιτητών που θα πάνε στην Αμερική θα είναι επί της ουσίας δωρεάν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” πρόκειται για μια συμφωνία στην οποία κατάληξε ο πρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας με τις αρχές του αμερικανικού ιδρύματος.
Πότε θα ξεκινήσει
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σε 12 μήνες και θα αφορά σε φοιτητές που έχουν διακριθεί για τις επιδόσεις τους. Το ΕΜΠ έχει εξασφαλίσει μειωμένο κόστος σπουδών για τους Έλληνες φοιτητές στις ΗΠΑ και το κόστος αυτό δεν θα επιβαρύνει τους ίδιους καθώς θα καλύπτεται είτε από δωρεές του ιδρύματος είτε με υποτροφίες.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την παροχή από ΕΜΠ και Κολούμπια κοινού master degree με δυνατότητα στους φοιτητές του ενός πανεπιστημίου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του πέμπτου έτους για το νέο δίπλωμα σε μια σειρά ειδικότητες Μηχανικού στο άλλο πανεπιστήμιο.
Ακόμα, θα προωθηθούν διαδικασίες για την παροχή νέου πτυχίου με τη δυνατότητα οι φοιτητές κάθε πανεπιστημίου να να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του δεύτερου έτους για επιλεγμένα υπάρχοντα προγράμματα μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών στο άλλο πανεπιστήμιο.