Latest News

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Υποψήφιος "Πειραιάρχης" ο Βαγγέλης Μαρινάκης!


Από τον Κύρο Παληκάρη

Τον άτυπο τίτλο του "Πειραιάρχη" φαίνεται να διεκδικεί δυνατά ο Βαγγέλης Μαρινάκης με μια σειρά κινήσεων ενός ευρύτερου πολιτικού παιχνιδιού που...

στήνεται με επίκεντρο τον Πειραιά, εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2019. 

Η πρώτη κίνηση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη με την απόκτηση της "ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ" το 2011 και την επιτυχή κατάκτηση 6 πρωταθλημάτων, έφερε στην επικαιρότητα πανελληνίως το όνομα του σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Η δημιουργία του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" με την επικράτηση στις δημοτικές εκλογές του 2014 τον ανέδειξαν επί της ουσίας το "αφεντικό" του Δήμου Πειραιά έχοντας ποικίλες κοινωνικές κι άλλες κυρίως φιλανθρωπικές δράσεις στην πόλη.
Η φερόμενη εμπλοκή του σε ποινικές δικαστικές έρευνες και κατηγορίες έγινε θέμα πολιτικών αντιπαραθέσεων και οξύτητων ακόμη και στη Βουλή, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
Με την επεκτατική κυριαρχία του στα Μ.Μ.Ε., TV,  Ρ/Φ, εφημερίδες, περιοδικά, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γίνεται ένας βασικός παίκτης επηρεασμού-ενημέρωσης της κοινής γνώμης στο κεντρικό πολιτικό πεδίο της χώρας.
Τελευταία κίνηση ήταν η δημόσια τοποθέτηση-στήριξη στο συνδυασμό του "Πειραιάς Νικητής" για τις επόμενες εκλογές, με τη φιλοδοξία επανεκλογής της δημοτικής του ομάδας στη Διοίκηση του Δήμου Πειραια. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να σχεδιάζει να διευρύνει την επιρροή του και στην Περιφέρεια με τη φημολογούμενη υποψηφιότητα της προέδρου του ΟΠΑΝ Σταυρούλας Αντωνάκου ως υποψηφίας Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά,  η οποία είχε εκλεγεί βουλευτής με το "Ποτάμι" στην Α' Πειραιώς, τον Ιανουάριο του 2015.
Ταυτόχρονα φημολογείται κάτω στο λιμάνι ότι προωθείται και η υποψηφιότητα του γίου του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Μελά, νυν Αντιδημάρχου με τη δημοτική αρχή Μώραλη, Γιάννη Μελά ως υποψηφίου με τη ΝΔ  στην Α’ Πειραιά και Νήσων, όπως λέγεται πως προορίζεται επίσης και η πολιτεύτρια της ΝΔ πρώην μοντέλου και ηθοποιού Νόνη Δούνια.
Η πολυσχιδής αυτή κυοφορούμενη δραστηριότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη τείνει να τον «μετατρέψει» σε υποψήφιο Πειραιάρχη και την πόλη με το μεγάλο λιμάνι κάτι σαν ένα ελεγχόμενο ΕΠΑΡΧΕΙΟ!
Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί οτι ο εφοπλιστής,  ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και επιχειρηματίας ΜΜΕ, όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος, δεν έχει δραστηριότητες ή επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα τουλάχιστον σε σχέση με το Δημόσιο, αλλά μόνον προσωπικές επιθυμίες και θέλω με πολλά «ντέρμπι»...

@ Φυσικά αυτά είναι τα σχέδια επί χάρτου, αλλά εάν υλοποιηθούν μέσα από τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τότε ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέτει δυνατά υποψηφιότητα για τον "άτυπο" τίτλο του "Πειραιάρχη"!