Latest News

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Βασίλης Κορκίδης: "Δεν ξύπνησα ένα πρωί να θέλω να γίνω δήμαρχος Πειραιά..."!


 "Δεν ξύπνησα ένα πρωί να θέλω να γίνω δήμαρχος Πειραιά..." ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, διευκρινίζοντας πως...
"δεν υπάρχει κανένα παρασκήνιο σχετικά με το ότι δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά".

«Έλειπε στο εξωτερικό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, όφειλα να μην κάνω καμία δημόσια δήλωση πριν απαντήσω στον ίδιο τον πρόεδρο που μου έκανε αυτή την πρόταση..." εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, αργά το βράδυ της Τρίτης.
"Μου έγινε μια πολύ τιμητική πρόταση από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στις 13 Οκτωβρίου 2018 κι ευχαριστώ γι' αυτό. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η πρόταση και δεν κρύβω ότι αμφιταλαντεύτηκα και δεν διαψεύδω ότι έφτασα κοντά στο να πω ναι. Ζήτησα χρόνο να το σκεφτώ, κι έδωσα μια πολύ ειλικρινή απάντηση, αφού σκέφτηκα με ωριμότητα, σύνεση και λογική τι θα έπρεπε να πράξω.... " ανέφερε  ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ. Και συμπλήρωσε:
«Η σκέψη μου δεν είναι να είμαι ένας δήμαρχος, αλλά ένας καλός δήμαρχος και όλα αυτά βάρυναν στην απόφασή μου. Και αν υπήρχε κάποιος να με επηρεάσει αυτός είναι ένας σοφός άνθρωπος 80 ετών, ο πατέρας μου. Εξακολουθώ να είμαι φίλος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν του άρεσε η απόφασή μου, αλλά την αποδέχθηκε...».

Σε άλλη συνέντευξη του Βασίλη Κορκίδη 
“Συνεχίζουμε με αυτά που κάναμε πριν. Δέχτηκα μία πολύ τιμητική πρόταση. Ήταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά έδωσα μία ειλικρινή απάντηση, μεγάλη τιμή τεράστια ευθύνη. Τόσο η αποδοχή όσο και η άρνηση θα είχαν ακριβό τίμημα, προτίμησα το τίμημα της άρνησης”, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης σχετικά με την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
“Το σκέφτηκα ένα μήνα, μέτρησα όλες τις εκδοχές. Εγώ δεν έβλεπα ποτέ ότι υπήρχαν αντίπαλοι για την εκλογική αναμέτρηση. Θα ήταν συνδιεκδικητές όλοι και συνεργάτες μετά, με την απλή αναλογική. Οπότε δεν έβλεπα κάποιον ως αντίπαλο, τον έβλεπα ως μελλοντικό συνεργάτη. Δεν υπάρχει κανένα παρασκήνιο και κανένα σενάριο. Επικράτησε η λογική να βάλω πρώτα την οικογένεια μου και τη δουλειά μου, δεν υπάρχει τίποτα άλλο”, σημείωσε ο κ. Κορκίδης και πρόσθεσε:“Αποφάσισα να μην δεχτώ αυτή την πρόταση και να παραμείνω στη δουλειά μου. Ίδια θα είναι η απάντηση μου και για τις βουλευτικές, ισχύει το ίδιο δεν υπάρχει κάτι το διαφορετικό.”