Latest News

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

"Καμπάνα" στον καθηγητή μουσικής που αποπλανούσε μαθήτριες του!

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον καθηγητή μουσικής και μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, σε...
κάθειρξη 30 ετών και έξι μηνών (εκτιτέα τα 25 έτη) και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.800 ευρώ, για κατηγορίες που αφορούν αποπλάνηση μαθητριών του.
Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό! Κατά πλειοψηφία, δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν να μην του χορηγήσουν αναστολή ακόμα και μετά την έφεση που θα ασκήσει ο κατηγορούμενος, συμφωνώντας και με την πρόταση της εισαγγελέως. Η συγκεκριμένη στην αγόρευση της ήταν ισοπεδωτική κατά του μουσικού αναφέροντας: «Τα έκανε όλα για την ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας του. Εκμεταλλεύτηκε τη σχέση εμπιστοσύνης. Η δράση του δεν είχε όρια αφού ενώ είχε καταγγελθεί συνέχισε να κάνει τα ίδια και σε άλλη μαθήτρια».
Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η κατάθεση του ψυχιάτρου που εξέτασε τον καθηγητή, ο οποίος υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του κατηγορουμένου έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια.
«Φαίνεται από τις εξετάσεις που έκανε μέσα στη φυλακή ότι υπερείχε η δυσθυμία. Από μια αξονική φάνηκε βλάβη, έγινε μαγνητική φάνηκαν κάποια μικροέμφρακτα στο μετωπιαίο λοβό που έχουν γίνει πιο παλιά. Ενώ ήταν ένας άνθρωπος πράος άλλαξε. Αυτά τα μικροέμφρακτα δίνουν έναν συγκεκριμένο σύνδρομο του μετωπιαίου λοβού, αυτό επιδρά στην κρίση και την συμπεριφορά. Στην ερώτηση αν είχε συναίσθηση των πράξεων που έκανε, απάντησε πως δεν έμπαινε στη διαδικασία της συναίσθησης. Έχει πλήρη μεταμέλεια για τις πράξεις του. Αν έπαιρνε αγωγή δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο εκτιμώ».