Latest News

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

"Καφενείο" η Νομαρχιακή της ΝΔ για τον Δήμο Πειραιά : Ποιον (ΔΕΝ) πρόκειται να στηρίξει για Δήμαρχο


Από τον Κύρο Παληκάρη

Καφενείο θυμίζουν όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν με τη Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας για τον Δήμο Πειραιά...
εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Την στιγμή που πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του για τον γαλάζιο υποψήφιο στο Δήμο Πειραιά, ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Α' Πειραιά βγαίνει στο άκυρο και δίνει χρίσμα στον εκλεκτό του ΚΙΝΑΛ Γιάννη Μώραλη, ο οποίος δεν έχει κρύψει ότι προέρχεται από το παλαιό ΠΑΣΟΚ και δηλώνει προσωπικός φίλος της Φώφης Γεννηματά!
(σ.σ. Καλά η ΝΔ ως κόμμα εξουσίας δεν οφείλει να καταγράψει τη δύναμη της σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμου της χώρας, όπως είναι ο Πειραιάς;)

Η παρέμβαση - επιπέδου καφενείου του Προέδρου της ΝΟΔΕ Α' Πειραιά να αποπειραθεί να πιέσει την ηγεσία του κόμματος, λειτουργώντας σαν "λαγός" ενός υποψηφίου  και να καπελώσει τοπικά στελέχη και μέλη της ΝΔ  εκφράζοντας δημόσια την προσωπική του επιθυμία για τον υποψήφιο με το επικό επιχείρημα ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής Μώραλη είναι ΟΡΑΤΟ λόγω της Ολοκληρωμένη Χωρικής Επένδυσης! (σ.σ. Καλά που έχει δει  να έχει γίνει κάποιο έργο από την ΟΧΕ στον Πειραιά;)

Τυχαίο, δε νομίζω!

Έμπειρα και ιστορικά στελέχη της ΝΔ στο λιμάνι εκτιμούσαν πως η πολιτικά ακατανόητη ενέργεια  δεν μπορεί να έγινε τυχαία και χωρίς συνεννόηση με τον  Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, ο οποίος φαίνεται πως αγωνιά για το ποιος θα είναι υποψήφιος από τη ΝΔ στο Δήμο Πειραιά.
Άλλωστε, ο μόλις πριν από πέντε μήνες πρόεδρος της ΝΟΔΕ Α' Πειραιώς ήταν και υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος με τον συνδυασμός "Πειραιάς Νικητής" στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2014. Σήμερα κατέχει την θέση του προέδρου στην Ε' Κοινότητα Πειραιά που δεν είναι άμισθη καθώς προβλέπεται αμοιβή για κάθε παράσταση στο κοινοτικό συμβούλιο του. 
Μάλιστα, τοπικά στελέχη της ΝΔ θεωρούν ότι είναι ασυμβίβαστο και είχαν καταθέσει ένταση που απορρίφθηκε  κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.
Προφανώς ο ίδιος δεν έχει μπορέσει να ξεχωρίσει τις δύο διαφορετικές του ιδιότητες, όπως δεν το γεγονός ότι άλλο είναι να μιλάς δημόσια πολιτικά και άλλο να κουβεντιάζεις με την παρέα σου σε καφενείο... 

@ Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αναμένονται να υπάρξουν αντιδράσεις από στελέχη και μέλη της ΝΔ τα οποία δεν συμμερίζονται την προσωπική άποψη του Προέδρου της ΝΟΔΕ,  που εγκυμονεί κινδύνους για την ενότητα της γαλάζιας παράταξης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, καθώς στην απίθανη περίπτωση στήριξης της ΝΔ σε υποψήφιο προερχόμενο από ΠΑΣΟΚ, θεωρείται πιθανόν να υπάρχουν δύο με τρία "αντάρτικά" ψηφοδέλτια από γαλάζια στελέχη στον Πειραιά.  Έτσι, το μόνο σίγουρο είναι ποιον (ΔΕΝ) πρόκειται να στηρίξει η ΝΔ εάν θέλει να πάει ενωμένη στις εκλογές για το Δήμο Πειραιά...