Latest News

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Τίμησαν την Τρίτη Ηλικία στο Γηροκομείο Πειραιώς

Γιορτή αφιερωμένη στους ανθρώπους της λεγόμενης τρίτης ηλικίας, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γηροκομείου Πειραιώς...
την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018.
Πρόεδρος του γηροκομείου Πειραιώς είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ ο οποίος κατά το σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε πως το ίδρυμα αυτό από το 1890 δίνει «αγάπη, ευπρέπεια, αξιοπρέπεια, σεβασμό, εκτίμηση, αναγνώριση στο μεγάλο έργο που έχουν προσφέρει στη ζωή μας, αυτές οι μοναδικές προσωπικότητες».
Εκφράζοντας την βαθιά του ευγνωμοσύνη προς όλους όσοι συνδράμουν και προσφέρουν σε αυτό το μεγάλο έργο, υπογράμμισε την καλή και αγαστή σχέση και συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γεώργιο Γαβρίλη «ο οποίος πάντοτε περιβάλλει με αγάπη αυτό εδώ τον χώρο και αυτή την προσπάθεια και το αποδεικνύει καθημερινά με πολλούς τρόπους, σε πολλά επίπεδα».
«Αυτός ο χώρος ανήκει σε όλους μας. Είναι δικός μας χώρος και γι αυτό το λόγο του αξίζει να είναι πάντα πρωτοπόρος» επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας ότι η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη και «στους εθελοντές που προσφέρουν πάρα πολλά», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον σύλλογο φίλων  του γηροκομείου τα μέλη του οποίου είναι «η ακατάβλητη ασπίδα και η δύναμή μας σε μία πολύ σκληρή και βάναυση εποχή που αλλοτριώνονται οι άνθρωποι».
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης ο οποίος τόνισε πως βρισκόμαστε σε ένα γηροκομείο με «130 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που δείχνει το ενδιαφέρον της Εκκλησίας για αυτούς και την ίδια στιγμή συναντάμε την δύναμη των ανθρώπων για ζωή».
Τόνισε πως το γηροκομείο Πειραιά είναι ένα διαφορετικό παράδειγμα που «συνδυάζει την ασφάλεια και τη σιγουριά με την προσφορά για αγάπη. Είναι το αντι-παράδειγμα με πολλά άλλα που γνωρίζουμε στις μέρες μας. Είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό για τους ανθρώπους που ζουν εδώ και φιλοξενούνται να υπάρχει ο συνδυασμός ενός φιλικού, λειτουργικού περιβάλλοντος, με όλα τα μέσα, τις υποδομές και τον εξοπλισμό που να δίνουν την δυνατότητα να υποστηρίζονται οι άνθρωποι για το σύνολο των δικών τους αναγκών».
Τέλος υπογράμμισε πως «σήμερα είμαστε εδώ για να μοιραστούμε μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους αυτούς. Αυτό είναι το αντίδοτο της μοναξιάς».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές Γεωργία Γεννιά και Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης, ο Αρχηγός του Λ.Σ. αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων, Φορέων και Σωματείων του Πειραιά, Εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, Δικαστικών, Πολιτικών και Πολιτειακών Αρχών, Πολιτευτές Α΄ και Β΄ Πειραιά
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσίασαν οι: Δαυίδ Ναχμία, Μπάμης Βελισσάριος και Πέννυ Μπαλτατζή.