Latest News

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Δήμος Πειραιά: Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ή Κάλυψης και Εξυπηρέτησης Παρανομούντων Καταστηματαρχών;

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πειραιά θα πρέπει να μετονομαστεί σε Επιτροπή Κάλυψης και ...
Εξυπηρέτησης Παρανομούντων!

Αυτό κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής κίνησης «Το Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς η πόλη μας», Δημήτρης Γκερλές, ο οποίος έκανε σοβαρές αποκαλύψεις κατά την προ ημερήσιας συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για την συγκεκριμένη επιτροπή.
ύμφωνα με το ν. 3852/2010-«Καλλικράτης», έχει αρμοδιότητες, μεταξύ των άλλων, στην ποιότητα ζωής, τις χορηγήσεις και ανακλήσεις αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος).
Ειδικότερα, ο ίδιος, ως μέλος της Επιτροπής, έχει διαπιστώσει ότι η εν λόγω Επιτροπή, αντί να προστατεύει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, προστατεύει συγκεκριμένα καταστήματα με υγειονομικές και πολεοδομικές παραβάσεις, βεβαιωμένες από την αστυνομία και την πολεοδομία. Τόνισε ότι, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, η Επιτροπή, για κάθε θέμα που εισάγεται σ’ αυτήν, θα πρέπει να αποφασίζει εντός 20ημέρου, διαφορετικά είναι πειθαρχικό αδίκημα και τα μέλη της Επιτροπής-δημοτικοί σύμβουλοι διαπράττουν αδίκημα και παράβαση καθήκοντος, χωρίς πιθανόν οι ίδιοι να το γνωρίζουν ή έστω να το έχουν αντιληφθεί. Μάλιστα είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής να τους προστατεύει.
Ο Δημήτρης Γκερλές εξήγησε ότι όταν συζητιούνται θέματα που αφορούν σε παραβάσεις των καταστημάτων, οι αποφάσεις της Επιτροπής καθυστερούν αρκετούς μήνες, αφού έχουν προηγηθεί συνεχείς τεχνητές αναβολές. Με τον τρόπο αυτό, όπως κατήγγειλε, ουσιαστικά η Επιτροπή λειτουργεί ως «πλυντήριο ειλημμένων αποφάσεων, ξεπλένοντάς τες». Μάλιστα, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις καταστημάτων στην Α΄ και στην Β΄ Κοινότητα.
Η άγνοια του Δημάρχου
Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης δήλωσε άγνοια και του ζήτησε να καταθέσει τα στοιχεία που έχει σε απόδειξη όσων καταγγέλλειγιατί ο ίδιος (ο δήμαρχος) … δεν τα γνωρίζει!
Απαντώντας ο Δημήτρης Γκερλές, είπε ότι έχει μαζί του όλα τα στοιχεία και είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε, ενώ υπάρχουν και στο αρχείο των σχετικών υπηρεσιών.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΖ και αρμόδιος αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι όλα λειτουργούν στην...εντέλεια, χωρίς όμως ν' απαντήσει σε καμία από τις συγκεκριμένες αναφορές του Δημήτρη Γκερλέ.
Το θέμα αποκτά ενδιαφέρον και είμαστε σε αναμονή της συνέχειας...