Latest News

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Σχέδια για αξιοποίηση του κτηρίου φάντασμα «Ροτόντα»

Η μεταφορά του Μουσείου του ΟΣΕ από την Λιοσίων στην επισκευαστική βάση στον Πειραιά, στο χώρο εξαιρετικού διατηρητέου ιστορικού κτηρίου γνωστό και ως «Ροτόντα»...
συζητήθηκε σε συνάντηση εργασίας στην Περιφερειακή ενότητας Πειραιά με την Διοίκηση του Οργανισμού.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση γιατί το μουσείο θα φιλοξενηθεί σε ένα Βιομηχανικό κτήριο κατασκευασμένο το 1905.
Η απόφαση του ΟΣΕ για την μεταφορά του Μουσείου στον Πειραιά δίνει την δυνατότητα της άμεσης αξιοποίησης του Ιστορικού κτηρίου.
Να σημειωθεί ότι το κτήριο και ο περιβάλλον χώρος προσφέρεται για μία ολιστική αξιοποίηση καθώς στο κτίριο αποτυπώνεται η αμφίδρομη σχέση της Αρχιτεκτονικής μορφής και των χρήσεων,  σε συνδυασμό με τις δύσκολες και απαραίτητες για την εποχή τεχνικές λύσεις που αναζητήθηκαν και εφαρμόστηκαν.
Είναι προφανές ότι η μεταφορά του Μουσείου και η αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του διατηρητέου κτηρίου θα δώσει νέα ώθηση σε ολόκληρη την περιοχή και ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής.  
Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Κακουλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης, το μέλος του Δ. Σ ΟΣΕ Καίτη Κυλάκου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Αλεβιζόπουλος, Μαρία Λαμπρίδου, Γιάννης Μοίρας, Ειρήνη Μεταξά και Βασιλική Λάσκαρη Κρασοπούλου.