Latest News

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΘΕΟΥΛΗΣ: Αυτός ο τύπος είναι ο μεγαλύτερος looser εκλογών παγκοσμίως - Έχει χάσει 95 φορές

Η πρώτη φορά που ο John Turmel έθεσε υποψηφιότητα σε εκλογές ήταν 1979, όταν κυριότερος στόχος του ήταν η νομιμοποίηση...
των χαρτοπαίγνιων. 

Μπορεί να έλαβε μόνο 193 ψήφους, αλλά βρήκε το πάθος της ζωής του: να κατεβαίνει υποψήφιος. Σήμερα ο Καναδός είναι ο άνθρωπος με τις περισσότερες ήττες σε εκλογικές αναμετρήσεις στον κόσμο.

Ο Turmel έχει δηλώσει συνολικά 95 υποψηφιότητες σε εκλογές και έχει χάσει σε όλες. Συνήθως κατεβαίνει ως ανεξάρτητος και ο μεγαλύτερος αριθμός ψήφων που έχει καταφέρει ποτέ να συγκεντρώσει είναι 4.500. Όσο για τον μικρότερο… μία φορά έλαβε μόλις 11 ψήφους.

«Ο μεγάλος χαμένος ηττάται ξανά», ήταν ένας από τους τίτλους των πολλών άρθρων που έχουν αφιερώσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στον John Turmel, που δεν πτοείται από τον τίτλο του «μεγαλύτερου χαμένου της πολιτικής».

«Δεν νιώθω άσχημα», λέει ο 67χρονος στον Guardian, τονίζοντας πως για τον ίδιο οι εκλογές δεν έχουν να κάνουν με την νίκη ή την ήττα, αλλά είναι ένας φθηνός τρόπος ευρείας διάδοσης ιδεών.

Ερωτώμενος για τον λόγο που αποφάσισε να δηλώσει υποψηφιότητα το 1979, αποκάλυψε πως ως «επαγγελματίας χαρτοπαίκτης», όπως χαρακτηρίζει τον εαυτό του, είχε επηρεαστεί από την αστυνομική επιχείρηση κατά του παράνομου τζόγου και ήθελε να νομιμοποιήσει τα χαρτοπαίγνια για να σταματήσει να συλλαμβάνεται.

Σήμα κατατεθέν του Turmel αποτελούν η τυχερή του γραβάτα και ένα λευκό κράνος, σύμβολο των σπουδών του στην ηλεκτρολογία. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του «τον εξυπνότερο άνθρωπο του κόσμου».

Ο 67χρονος δεν κάνει προεκλογική καμπάνια, απλώς δηλώνει υποψηφιότητα, δημοσιεύει μία ανακοίνωση Τύπου και περιμένει την ημέρα των εκλογών. «Αν γίνει κάποιο ντιμπέιτ, απλώς θα εμφανιστώ», δηλώνει.

Τα λίγα χρήματα που καταφέρνει να κερδίσει τα ξοδεύει τελικώς παίζοντας.

Αυτή την περίοδο έχει θέσει την 96 υποψηφιότητά του, αυτή τη φορά για την δημαρχία του Μπράντφορντ, της πόλης όπου διαμένει.  «Δεν μετανιώνω για τίποτα. Για κάποιον που δεν έχει πόρους και χρησιμοποιεί τα κέρδη του από παράνομα παιχνίδια για τον σκοπό του… δεν ντρέπομαι»...