Latest News

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Τα fake news του Δήμου Πειραιά: Άλλο σόου, άλλο έργο

Από τον Κύρο Παληκάρη 

 Τα fake news δίνουν και παίρνουν κάτω στον λιμάνι, καθώς στη Δημοτική Αρχή Πειραιά φαίνεται ότι έχουν μπερδέψει το ουσιαστικό έργο για την πόλη με το...
επικοινωνιακό σόου.

Έτσι, μπορεί τα μεγάλα έργα είτε να μην έχουν γίνουν είτε να καθυστερούν να προχωρήσουν, αλλά η Δημοτική Αρχή Πειραιά δεν χάνει ευκαιρία να τα παρουσιάσει λες και έχουν ολοκληρωθεί εδώ και τουλάχιστον 3- 4 χρόνια!
Η αλήθεια είναι όμως οι Δημότες δεν τα βλέπουν παρά μόνο σε μακέτες ή τα ακούν μέσα από εξαγγελίες από τα Δελτία Τύπου -fake news του Δήμου που παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα για την πόλη.  Εκτός εάν κάποιος θεωρεί ότι η αλήθεια είναι πως ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα νέα δικαστήρια του Πειραιά στο κτίριο γιαπί της πρώην Ραλλείου ή έχει γίνει ήδη η αξιοποίηση του Πύργου ή  έχουν τελειώσει οι αναπλάσεις στο Μικρολίμανο και τον Άγιο Διονύση ή ότι υπάρχουν νέοι αθλητικοί χώροι και ολοκαίνουργια σχολικά κτίρια στην πόλη.

Παράλληλα, μπορεί ο Πειραιάς να έχασε το λιμάνι του, όταν πωλήθηκε το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ στην Κινέζικη Cosco, αλλά ο Δημοτική Αρχή Μώραλη πανηγυρίζει με τη δημιουργία Λιμενικού Ταμείου που προφανώς  θα αναλάβει να διαχειριστεί τις...βαρκούλες και τα κανό στο Μικρολίμανο, αφού η Μαρίνα Ζέας ανήκει σε ιδιώτη και η Πειραϊκή είναι υπό την εποπτεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Επιπλέον, μπορεί ο Δήμος Πειραιά να μην έχει σοβαρή κοινωνική πρόνοια για όσους δημότες βρίσκονται σε ανάγκη λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά νιώθει περήφανος για την πολιτική με τα φιλοδωρήματα. Έτσι δεν χάνει ευκαιρία να παίζει επικοινωνιακά κάθε φορά που καλεί τους δημότες να προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης όπως σχολικά για τα παιδιά της Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενώ αδιαφορεί για τις άπορες οικογένειες και τους άστεγους που ζουν στην πόλη αν και είναι σχεδόν άδειος ο ξενώνας της ΚΟΔΕΠ.

Ακόμη, μπορεί το Δημοτικό Ραδιόφωνο να κοστίζει κάθε χρόνο περίπου 1.500.000 εκατ. ευρώ στους δημότες και να είναι σαν να μην υπάρχει επικοινωνιακά στην πόλη, αλλά αρκεί να μπορεί να βγαίνει στα καλά καθούμενα ο Δήμαρχος και να λέει γενικά και αόριστα για σχεδόν μισή ώρα τον καημό σαν να είναι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της πόλης ότι "κάποιες ιστοσελίδες ΔΕΝ δημοσιεύουν τα Δελτία Τύπου του Δήμου Πειραιά"!

@ Καλά θα τρελάνουν κόσμο με τα fake news του Δήμου Πειραιά, αφού άλλο επικοινωνιακό σόου και άλλα πραγματικό έργο στην πόλη...