Latest News

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Το φάντασμα των σκουπιδιών πλανάται στον Πειραιά


Από τον Κύρο Παληκάρη 

Ο εφιάλτης των σκουπιδιών επιστρέφει ξανά στον Δήμο Πειραιά, καθώς οι...
οριστικοί πίνακες για την πρόσληψη συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας θα βγουν περί τα τέλη Δεκεμβρίου. Δηλαδή, 8 με 9 μήνες μετά από το διαγωνισμό που έγινε το Μάρτιο του 2018.

Η διοίκηση του Δήμου Πειραιά προσπάθησε να καλύψει, όπως όπως τα κενά μέσα στον Αύγουστο με δίμηνες συμβάσεις εργαζομένων αλλά λήγουν και δεν αναμένεται να εγκριθούν νέα δίμηνα από το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης υποστήριξε ότι θα προσπαθήσει να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με την καθαριότητα στην πόλη.
Αν δεν έρθουν οδηγοί για την υπηρεσία καθαριότητα, τότε θεωρείται  δεδομένο ότι δεν μπορεί να είναι καθαρός ο Πειραιάς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου  Αντιδημάρχου Τάκη Καλογερόγιαννη, η υπηρεσία μένει με 72 οδηγούς, ενώ χρειάζεται τουλάχιστον 90 για να μπορέσει να διατηρήσει στοιχειωδώς καθαρή την πόλη. Στην υπηρεσία υπάρχουν ακόμη 125 εργαζόμενοι μόνιμοι, αορίστου, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, από τους 90 νεοπροσληφθέντες οι 50 θεωρεί πως είναι ανίκανοι για εργασία!

Μια λύση θα μπορούσε να ήταν όλοι όσοι έχουν προσληφθεί  στην καθαριότητα να εργάζονται στον τομέα για τον οποίο πληρώνονται από τα ταμεία του Δήμου Πειραιά και να μην απασχολούνται σε γραφεία άλλων υπηρεσιών...
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Δήμος Πειραιά κινδυνεύει και πάλι να γεμίσει με σκουπίδια ενώ οι Δημότες πληρώνουν από τα ακριβότερα δημοτικά τέλη της χώρας και η αλήθεια είναι πως δεν απολαμβάνουν ανταποδοτικά το επίπεδο των υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας και όχι μόνο...