Latest News

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Δήμος Πειραιά: Το χαμένο στοίχημα με τα αυτονόητα - Τριτοκοσμική καθημερινότητα στην πόλη (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Από τον Κύρο Παληκάρη

Χάνει το στοίχημα με τα αυτονόητα της καθημερινότητας στον Πειραιά η Δημοτική Αρχή Μώραλη, χωρίς να...

υπάρχει καν σχεδιασμός για παρεμβάσεις τόσο κέντρο όσο και τις γειτονιές, όπου εμφανίζουν την εικόνα μιας πλήρους εγκαταλελειμμένης πόλης.

Παράλληλα φαίνεται πλέον καθαρά μέρα με την ημέρα ότι ο Πειραιάς χάνει τους λιγοστούς ελεύθερους χώρους του. 

Η αναρχία που επικρατεί σε πεζοδρόμια, πλατείες, πεζόδρομους, παρτέρια, παζάρια και ακτές αφαιρεί πολύτιμες ανάσες και την μετατρέπει καθημερινά σε τριτοκοσμική πόλη χάνοντας την αισθητική της και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Στους ελεύθερους χώρους η στάθμευση έχει καταλυθεί από την ασύδοτη παρουσία των ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Χωρίς κανένα ελεύθερο χώρο, χωρίς δυνατότητα κυκλοφορίας των πεζών στα πεζοδρόμια,  με οχήματα σε αντίθετη κυκλοφορία σε μονόδρομους – πλατείες και μάλιστα με ταχύτητες που θέτουν σε κίνδυνο τους ατυχείς πεζούς.


Η Δημοτική Αρχή Μώραλη φαίνεται να αγνοεί ή να κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα για το οποίο δεν έχει κάνει τίποτα εδώ και τέσσερα χρόνια. 


Χαοτική είναι η εικόνα στους χώρους εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων. Καναπέδες, ψυγεία, πλυντήρια κουφώματα, κλαδιά, πλακάκια συνθέτουν την καθημερινή εικόνα μιας άναρχης και βρόμικης πόλης…