Latest News

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Τραγωδία στην Ινδία! Πάνω από 370 οι νεκροί, 700 χιλιάδες οι άστεγοι από τις πλημμύρες

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τις φονικές πλημμύρες...
στην Ινδία. 

Με τη βοήθεια δεκάδων ελικοπτέρων και εκατοντάδων σκαφών, οι διασώστες συνέχισαν σήμερα τις προσπάθειες να σώσουν χιλιάδες ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί από τις πλημμύρες στην πολιτεία Κεράλα, στη νότια Ινδία. Οι νεκροί έχουν φτάσει τουλάχιστον στους 370, ενώ πάνω από 700 χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες που σαρώνουν την περιοχή εδώ κι έναν αιώνα. Από την έναρξη των μουσώνων την 29η Μαΐου τουλάχιστον 370 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, όπως διευκρίνισε σήμερα στο AFP ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης της πολιτείας της Κεράλας, Σουμπχάς Τ.Β.
Σχεδόν 725.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια, πρόσθεσε ο Ινδός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας, οι καταρρακτώδεις βροχές αναμένεται να συνεχιστούν έως την 23η Αυγούστου στην πολιτεία της Κεράλας.
Χιλιάδες άνδρες του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας έχουν κινητοποιηθεί για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης των παγιδευμένων.
Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική στην πόλη Τσενγκανούρ, σε απόσταση 120 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας της Κεράλα, όπου η πρόσβαση είναι αδύνατη εδώ και 4 ημέρες.