Latest News

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Καβγάς Σκουρλέτη-Πατούλη στη Βουλή για τον Κλεισθένη!

Σφοδρή σύγκρουση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργο Πατούλη για τον Κλεισθένη στη συνεδρίαση της...
Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής !

Όλα άρχισαν όταν κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων ο Γ. Πατούλης ερωτήθηκε από τον Π. Σκουρλέτη αν συμφωνεί με την άποψη του Προέδρου της Ν.Δ πως η αναλογία προσλήψεων -αποχωρήσεων θα πρέπει να είναι 1 προς 5 και όχι 1 προς 1 όπως πέτυχε η κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ πήρε τον λόγο και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Π. Σκουρλέτη λέγοντας πως ο ίδιος θα πρέπει να διεκδικήσει ακόμα περισσότερα από την τρόικα.
Το αίτημα όμως του Γ. Πατούλη προς τον υπουργό να δώσει περισσότερους πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση προκάλεσε την οργή του κ. Σκουρλέτη ο οποίος σε έντονο ύφος απάντησε ότι τα λεφτά της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν ανήκουν στον Γ. Πατούλη για να τα χρησιμοποιεί για προσωπική προβολή: «Είσαι λαϊκιστής» φώναξε ο Γιώργος Πατούλης και συζήτηση συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους.
«Δίνετε 300.00 ευρώ για να κάνετε καμπάνια κατά του «Κλεισθένη». Δεν είναι δικά σου χρήματα αυτά» ανταπάντησε ο Π. Σκουρλέτης, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να εξανίσταται, φωνάζοντας «ντροπή, ντροπή. Πόσα δίνετε  εσείς για τις  δικές σας καμπάνιες;»
Η πρόεδρος της Επιτροπής Γιώτα Κοζομπόλη επιχείρησε να ηρεμήσει τα οξυμένα πνεύματα αλλά ο υπουργός Εσωτερικών έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά:  «Δεν είναι εδώ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου. Είναι Βουλή και πρέπει να τη σέβεστε».
«Θα έπρεπε να σταματήσετε τον υπουργό» απάντησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, προσθέτοντας ότι «εμείς πληρώνουμε για το προσωπικό. Οι δήμοι χρειάζονται προσωπικό που δεν τους δίνεται». Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι «είναι πολύ φειδωλή η άποψη του 1 προς 1», ζητώντας από τον υπουργό να διεκδικήσει περισσότερες προσλήψεις.