Latest News

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Κωλοτούμπα Τραμπ: Η Ρωσία είχε ανάμειξη στις εκλογές των ΗΠΑ!

Αρχικά είπε ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Πούτιν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και τον Τρίτη  ως …
γνήσιος Τραμπ “τα γύρισε"!

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μετά το σάλο που προκάλεσε στις ΗΠΑ η στάση του στη σύνοδο κορυφής με τον Ρώσο πρόεδρο , είπε ότι εμπιστεύεται και στηρίζει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Δήλωσε επίσης ότι αποδέχεται το συμπέρασμά τους, ότι υπήρξε όντως ανάμιξη της Ρωσίας κατά την προεκλογική περίοδο, τονίζοντας όμως ότι οι ενέργειες της Μόσχας δεν είχαν καμία επίπτωση στο αποτέλεσμα των εκλογών.
Διαβεβαίωσε, πάντως, πως ότι η κυβέρνησή του θα κινηθεί πιο επιθετικά ώστε να αποκρούσει τυχόν προσπάθειες ανάμιξης στις εκλογές για την ανανέωση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία δεν ήταν ποτέ τόσο κακές, όμως βελτιώθηκαν και μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερες στο μέλλον.
Αναφερόμενος, τέλος, στη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας, στο Ελσίνκι, ο Τραμπ είπε ότι συζήτησε με τον  Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τη Συρία, την ασφάλεια του Ισραήλ και τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν. Είπε ότι «ελπίζει κάποια στιγμή το Ιράν να μας τηλεφωνήσει και ίσως να καταλήξουμε σε μια νέα συμφωνία, ή ίσως όχι».
Πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον Πούτιν τη μείωση των πυρηνικών όπλων παγκοσμίως καθώς και το θέμα της Βόρειας Κορέας για το οποίο σχολίασε ότι «δεν υπάρχει καμία βιασύνη».