Latest News

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Το φλερτ Μώραλη με τη Δούρου


Από τον Κύρο Παληκάρη

Οι πολιτικές σχέσεις του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου προκαλούν εντύπωση κάτω στον Πειραιά, τουλάχιστον...
σε κάποιους.

Ειδικά, μάλιστα, ορισμένα τοπικά στελέχη της ΝΔ φαίνεται να ενοχλήθηκαν, όταν σε πρόσφατη συνέντευξη ο προερχόμενος από το παλαιό ΠΑΣΟΚ Μώραλης έκανε – λέει – αβάντα στη ΣΥΡΙΖΑΙΑ Δούρου, μιλώντας για τα έργα της Περιφέρειας Αττικής. 

Απλά να θυμίσουμε πως η όποια σχέση Μώραλη - Δούρου ξεκίνησε ευκαιριακά και συγκυριακά εν όψει του β' γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του 2014. Στη συνέχεια, η εκλογική τους νίκη δείχνει να εξαργυρώνεται με την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής σχεδόν όλων όσων προγραμματίζονται να γίνουν τα επόμενα χρόνια στο Δήμο Πειραιά.

Τώρα η πολιτική κατάσταση έχει αλλάξει και δεν θυμίζει σε τίποτα το 2014,  αλλά φαίνεται πως ο Γιάννης Μώραλης επιδιώκει να έχει και πάλι "σύμμαχο" τη Ρένα Δούρου στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές, οι οποίες τελικά θα πραγματοποιηθούν το Μάιο του 2019. 

Αν και με την πτωτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη μετωπική κόντρα του Βαγγέλη Μαρινάκη με το Μέγαρο Μαξιμου, δύσκολα μπορεί ν' αντιληφθεί κανείς ποιο μπορεί να είναι το πολιτικό κέρδος από το φλερτ Μώραλη με τη Δούρου.

@ Η ζημιά εκτιμάται ότι μάλλον θα είναι μεγαλύτερη, αλλά αυτά συμβαίνουν όταν υπάρχει μεγάλη πολιτική ανασφάλεια...