Latest News

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

"Φουρτούνες" στην κρουαζιέρα - Μεγάλος χαμένος ο Πειραιάς

Μπορεί να πανηγυρίζουν ότι θα κάνουν τον Πειραιά τουριστικό  προορισμό και να σχεδιάζουν επέκταση της προβλήτας στην Πειραϊκή, αλλά η κρουαζιέρα φαίνεται πως...
αν δεν αλλάξει ρότα τότε πλέει σε ναυάγιο!

Απογοητευτικά είναι για μια ακόμη χρονιά τα στοιχεία σχετικά με την πορεία της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και τον Πειραιά, παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις στην αρχή της χρονιάς και μετά τη σημαντική πρώτη που καταγράφηκε το προηγούμενο έτους.

Ειδικότερα, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, φέτος η κρουαζιέρα θα κινηθεί χαμηλότερα και από τα επίπεδα του 2017, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρο Κόντε.
«Το 2017 γνωρίσαμε την πλέον αισθητή μείωση των τελευταίων ετών, της τάξεως περίπου του 20%» στην κρουαζιέρα, αναφέρει ο Θ. Κόντες και προσθέτει: «Αλλά οι αρχικές προβλέψεις μας ήταν να αναμείνουμε κάποια μικρή διόρθωση του 2% για το 2018 και σταδιακά αυξητική κίνηση για τα επόμενα έτη. Αντ’ αυτού, έπειτα από έρευνα σε εταιρείες και λιμάνια, φαίνεται ότι το 2018 θα υπάρξει περαιτέρω μείωση, για μεν τις προσεγγίσεις περίπου 2%, για δε τις επιβατοαφίξεις στο 3,2%».
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, το λιμάνι του Πειραιά θα δει περαιτέρω μείωση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων το τρέχον έτος, καθώς θα υποδεχθεί 520 κρουαζιερόπλοια έναντι 576 αφίξεων το 2017 και 625 το 2016.
Μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας που θα περάσουν από τον Πειραιά, καθώς φέτος θα πέσουν κάτω από το όριο του 1 εκατ. και θα διαμορφωθούν στο επίπεδο των 900.000, έναντι 1,055 εκατ. επιβατών που διακινήθηκαν το 2017 και 1,094 εκατ. επιβατών το 2016.