Latest News

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Μια μουσική βραδιά στο Αρχαίο θέατρο Πειραιά...




Μια διαφορετική μουσική βραδιά στον περιβάλλοντα χώρο (αρχαίο θέατρο) του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, έζησαν εκατοντάδες κάτοικοι την ...
περασμένη Παρασκευή.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά σε συνεργασία με τη Διευθύντρια και το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά πραγματοποίησαν μουσική εκδήλωση με τίτλο «Στις Αγορές του Μάνου Χατζιδάκι» με ερμηνευτές την Έλλη Πασπαλά και τον Ηλία Λιούγκο.
Καλωσορίζοντας τους θεατές ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Στέλλα Χρυσουλάκη, τόνισαν ότι η επιλογή του χώρου του αρχαίου θεάτρου δεν είναι τυχαία. Σηματοδοτεί την προσπάθεια της Περιφέρειας και της Εφορείας να αναδείξουν αρχαιολογικούς χώρους της πόλης του Πειραιά και να τους επανασυνδέσουν με τους κατοίκους, σε μια νέα, ζωντανή σχέση. Σηματοδοτεί την αντίληψη ότι ο Πειραιάς μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σ’ ένα αυτοδύναμο, ισχυρό και διακριτό πολιτιστικό πόλο.

Η εκδήλωση συμπίπτει με την ψήφιση της τροπολογίας που ζητήθηκε πιεστικά και από την Περιφέρεια Αττικής και επιτρέπει να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση αρχαιολογικών έργων του Υπ. Πολιτισμού, από ίδιους πόρους της Περιφέρειας. Αυτό για την περιοχή του Πειραιά θα επιτρέψει τη σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Υπ. Πολιτισμού για μια σειρά από σημαντικά αρχαιολογικά έργα και παρεμβάσεις όπως: την αναστήλωση – αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Ζέας. Για το σημαντικό αυτό έργο υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη από το ΚΑΣ και μπορεί να δρομολογηθεί άμεσα η δημοπράτησή του. την αποκατάσταση του κτηρίου του παλαιού αρχαιολογικού Μουσείου, την αναβάθμιση – ανάδειξη του Κονώνειου τείχους και την αποκατάσταση της Πειραϊκής. Πρόκειται για έργα που μαζί με εκείνα που έχουν ολοκληρωθεί, όπως η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ηετιώνειας Πύλης, τις δυο εξαιρετικές εκθέσεις, συμβάλλουν αποφασιστικά στη δημιουργία μιας ισχυρής πολιτιστικής ταυτότητας στην περιοχή που μόνο θετικά θα συνεισφέρει προσελκύοντας Έλληνες και ξένους επισκέπτες, αποδεικνύοντας ότι οι επενδύσεις στον πολιτισμό μπορούν να έχουν θετικό αναπτυξιακό πρόσημο για την ευρύτερη περιοχή. Η Περιφέρεια έχει εντάξει τα έργα αυτά στο πρόγραμμά της, έχει δεσμεύσει – εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για τη χρηματοδότησή τους και πλέον, μετά την ψήφιση της τροπολογίας, απομένει η έκδοση των προβλεπόμενων Υπουργικών Αποφάσεων για την εκκίνηση των έργων.