Latest News

Σάββατο, 18 Μαΐου 2019

Το «ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ» των Εκλογών

Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 26 ης Μαίου, ο ελληνικός λαός παρακολουθεί μια κωμικοτραγική και ιλαροτραγική διαδικασία...

προεκλογικής περιόδου.Η υψηλή αντιπαράθεση σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο έχει μεταβληθεί σε χτυπήματα κάτω από τη μέση, σε πεζοδρομιακό επίπεδο που η διάρκειά της μέχρι τις Εθνικές εκλογές θα δυναμιτίσει κλίμα διχασμού και μίσους – μπροστά στο επαθλο της εξουσίας -ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ πλήρως για τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και του Εθνους.


Μία τακτική ψεύδους, λαικισμού, υποσχέσεων, επιδοματικών  έκτακτων παροχών (αν είναι δυνατόν) σε ευπαθείς τάξεις που εφαρμόζει για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ (Τσίπρας) την εβδομάδα διενέργειας των εκλογών, σαν το τυράκι στη φάκα της κάλπης.


Σε αυτήν την επικοικωνιακή τακτική-παγίδα, δυστυχώς έχουν παρασυρθεί και τα έτερα κόμματα «με τη μπάλα στην εξέδρα» που εναγωνίως προσπαθούν να τη μεταφέρουν στο γήπεδο της πολιτικής και ουσιαστικής αντιπαράθεσης για το Μέλλον της χώρας.


Μια φαινομενική πολιτική αντιπαράθεση,  η χειρότερη από όσες έχουν διεξαχθεί από το 1961,  με ετερόκλητα πρόσωπα και συμμαχίες, που περιμαζεύουν τα κόμματα στο όνομα της διεύρυνσης και σύνθεσης στην κοινωνία,  που αλλοιώνουν πλήρως την ιδεολογική ταυτότητα των κομμάτων θολώνοντας το λαό, πλησιάζοντας το «όλοι ίδιοι είστε» με τη μεγαλύτερη και αρνητικότερη άποψη του κόσμου για τους πολιτικούς και την πολιτική,  από τη μεταπολίτευση και μετά να πλανάται στο λαό.


Η μεταφορά αυτού του επιπέδου,  με κύριο άξονα τις ευρωεκλογές-με αν είναι δυνατόν -συμμετοχής 40 συνδυασμών που απαρτίζονται από 42 υποψηφίους έκαστο, συμπεριλαμβάνουν κατά βάση «προσωπικότητες» που ένας μεσαίος επιχειρηματίες δεν θα τους προσελάμβανε ούτε για κλητήρες στην επιχείρησή του αφού ούτε καθαρά ελληνικά γνωρίζουν και φυσικά ούτε αγγλικά, πέραν των άλλων περίεργων «προσόντων» τους.


Οι περιφερειακές εκλογές είναι οι μόνες που διατηρούν κάποιο ποιοτικό επίπεδο των συμμετεχόντων και μια κόσμια αντιπαράθεση που πραγματικά ακουμπούν τα αναδυόμενα προβλήματα των περιφερειών τους.


Το χάος των δημοτικών εκλογών (με το νυν εκλογικό σύστημα) όπου κάθε δήμος έχει από 6 μέχρι 12 δημοτικούς συνδυασμούς και κατά μέσο όρο 50 υποψηφίους έκαστος που κάθε πολυκατοικία εκπροσωπείται από ένα υποψήφιο σωτήρα τοπικής κοινωνίας


Οι αντιπαραθέσεις στη μωροφιλοδοξία τους δημιουργεί μία αναταραχή αντεγκλήσεων μεταξύ φίλων, συγγενών και οικογενειών μολύνοντας τις ανθρώπινες, κοινωνικές έστω σχέσεις, που η συνέχεια τους μέχρι τις εθνικές εκλογές είναι λίαν επικίνδυνη για τη συνοχή του λαού απέναντι στον επερχόμενο διχασμό.


Το όραμα για μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ με εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια, για καλύτερη ευημερία του λαού και για καλύτερο μέλλον της νέας γενιάς τείνει να απομακρυνθεί επικινδύνως.


Ο λαός οφείλει να αφυπνισθεί να κρίνει και να αποβάλλει τους υπαίτιους με την πανίσχυρη δύναμη επιλογής της ψήφου του.

#Το άρθρο του Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά Νίκου Πηρούνια αναδημοσιεύεται από την εφημερίδα  "Παρασκήνιο"