Latest News

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Μουντιάλ 2018: Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό

Η Γαλλία και η Κροατία διεκδικούν το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο... 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όλα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου θα είναι στραμμένα την Κυριακή, στις 18:00, στη Μόσχα, για το παιχνίδι της χρονιάς, ανάμεσα στη Γαλλία και την Κροατία.

Φαβορί στον μεγάλο τελικό είναι η Γαλλία, η οποία έχει κατακτήσει μία φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1998, στην έδρα της. Ο Ντιντιέ Ντεσάν θέλει να γίνει ο τρίτος στην ιστορία, που θα έχει πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ως παίκτης το 1998 και ως προπονητής το 2018. Μέχρι τώρα το έχουν καταφέρει μόνο ο Φραντς Μπεκενμπάουερ με τη Γερμανία και ο Μάριο Ζαγκάλο με τη Βραζιλία.
Η Κροατία, μετά την νίκη στον ημιτελικό, με ανατροπή, κατά της Αγγλίας, φιλοδοξεί να κάνει μία ακόμη έκπληξη και στην πρώτη παρουσία της σε μεγάλο τελικό, να γίνει η ένατη ομάδα που θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μέχρι τώρα έχει καταφέρει να φτάσει έως την τρίτη θέση, το 1998, τη χρονιά δηλαδή που η Γαλλία ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου.
Ο μεγάλος τελικός αναμένεται να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, ενώ ο μικρός τελικός, για την τρίτη θέση, που θα διεξαχθεί σήμερα στις 17:00, στην Αγία Πετρούπολη, ανάμεσα στο Βέλγιο και την Αγγλία, είναι πιθανό να έχει αρκετά γκολ και πλούσιο θέαμα, αφού οι δύο ομάδες θα παίξουν πιο ελεύθερα.